Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

ro

11 Nov, 2023 16:44 1010 Marime text
  • Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.
  • Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior.
  • Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum.


Curtea de Apel Constanța a respins cererea de rejudecare a dosarului restaurantului Beirut, din Constanța, distrus de un incendiu, în 2014, eveniment în urma căruia trei tinere și-au pierdut viața!


Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!


Oficial!
https://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3600000000050006&id_inst=36


Solutia pe scurt: În baza art. 432 C.p.p., respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorul-persoană condamnată Pavel Constantin împotriva deciziei penale nr. 1040/P/19.11.2019 a C.A. Constanţa (dosar nr. 20365/212/2015), ca nefondată. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă pe contestatorul-persoană condamnată la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 9 noiembrie 2023.


Amintim că dosarul Beirut a fost soluționat de Curtea de Apel Constanţa, în luna noiembrie 2019, prin aplicarea următoarelor pedepse:

George Karam, fostul patron al restaurantului (decedat), a fost condamnat, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

SC Middle East Parteners SRL (în insolvență) – amendă penală în valoare de 840.000 de lei.

Pavel Constantin - condamnare 7 ani şi 9 luni şi 20 zile închisoare cu executare.

Jurcă Dumitru - condamnare 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

SC Tinel Cristi SRL – amendă penală în valoare de 653.333,33 de lei.

Zdru Mihaela - condamnare doi ani şi patru luni de închisoare

Nirlu Sultana - amenda administrativă în cuantum de 1000 de lei.

Nirlu Gheorghe - un an de închisoare.

Coroianu Florentina Gica – un an şi o lună de închisoare.

În continuare, Curtea de Apel Constanța a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale şi materiale.


Insolvență

Recent, SC Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență, noul termen a fost stabilit pentru data de 10 ianuarie 2024.
 

Dinamica tragediei

Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.

Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior.

Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum.

Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii