Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 04 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

ro

02 Oct, 2023 17:00 827 Marime text
 
 
  • Amiuntim că rudele tinerelor decedate în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa.
  • Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari, care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele îndoliate.
 
 
Curtea de Apel Constanța a decis! Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, distrus de un incendiu, în 2014, eveniment în urma căruia trei tinere au pierit, s-ar putea rejudeca în parte!

Conform portalului instanțelor de judecată, luni, 2 octombrie 2023, instanța de apel a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul Pavel Constantin, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, judeţ Constanţa, împotriva deciziei penale nr. 1040/P/19.11.2019 pronunţată de Curtea de Apel Constanța în dosarul nr. 20365/212/2015.
 
Curtea de Apel a stabilit termen de judecată pentru soluționarea contestației în anulare la data de 26.10.2023, pentru când se citează părțile, decizia fiind una definitivă.
 
Cauza se află, potrivit datelor noastre, în atenția judecătorilor Anghel-Tudor Georgiana și Mitea Damian Marius, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul Beirut a fost soluționat de Curtea de Apel Constanţa, în luna noiembrie 2019, prin aplicarea următoarelor pedepse:
 
George Karam, fostul patron al restaurantului
(decedat), a fost condamnat, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.
 
SC Middle East Parteners SRL (în insolvență) – amendă penală în valoare de 840.000 de lei.
 
Pavel Constantin - condamnare 7 ani şi 9 luni şi 20 zile închisoare cu executare.
 
Jurcă Dumitru - condamnare 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare.
 
SC Tinel Cristi SRL – amendă penală în valoare de 653.333,33 de lei.
 
Zdru Mihaela - condamnare doi ani şi patru luni de închisoare
 
Nirlu Sultana - amenda administrativă în cuantum de 1000 de lei.
 
Nirlu Gheorghe - un an de închisoare.
 
Coroianu Florentina Gica – un an şi o lună de închisoare.
 
Curtea a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale şi materiale.
 
Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.
 
Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş.
 
Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.
 
Misiune îngreunată 
 
Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior.
 
Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum.
 
Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.
 
Maşini parcate „după ureche“
 
De menţionat că pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini.
 
Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.
Pompierii, cercetaţi
 
Rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa.
 
Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari, care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele îndoliate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorul Mihai Eduard Ilie, reînvestit șef în Parchetul General. A instrumentat dosare care au zguduit România. Unul este de la Constanţa!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii