Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu Violeta Geoge, director economic al Centralei Electrice de Termoficare (CET) Palas s-a terminat Tema a fost - „Situaţia controversată a preţului gigacaloriei pe traseul CET - RADET - abonat""

ro

08 Mar, 2012 00:00 4463 Marime text
interviul online cu violeta geoge director economic al centralei electrice de termoficare cet palas tema
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Patrocle 08 Mar, 2012 19:55 Sa ne explice dl Mazare cum se calculeaza pretul la gigacalorie de catre RADET. In scrisorile primite acasa prin care se lauda ca acorda subventii, am vazut ca se pricepe f. bine. Asteptam explicatii pana la alegeri daca il intereseaza (alegerile), daca nu....lasa-ne, lasa-ne.....
  • Invitat Interviu online 08 Mar, 2012 10:05 @Mihai: raspunsul poate sa vi-l dea RADET in functie de consumul de energie termica avut.
  • Invitat Interviu online 08 Mar, 2012 10:03 @Horia: raspunsul il gasim in eliminarea subventiei. la Bucuresti, o parte din pret este sbuventionat de primaria bucurestiului.
  • Invitat Interviu online 08 Mar, 2012 10:01 @Mitica: Din punct de vedere al CET-ului nu ne putem pronunta la ora asta cu excactitate, avand in vedere ca 77-78% reprezinta costul chestuielilor cu combustibilul folosit, gazul.
  • Invitat Interviu online 08 Mar, 2012 09:59 @Toma Necredinciosul: Incepand din noiembrie 2011 , primaria nu mai subventioneaza pretul la gigacaloriei facturat populatiei si factureaza la pretul rezultat din pretul CET si pretul Radet-ului. S-a eliminat subventia acordata de primarie pana in luna noiembrie 2011, subventie care este primita atat de la buget local cat si de la cel central.
  • Mihai 07 Mar, 2012 20:46 Pretul Gcal la Constanta - 338 lei. Factura pe Ianuarie la apartament 3 camere 70mp fara gigacalorimetre = 750 lei. La apartament 4 camere 100 mp cu gigacalorimetre = 1300 lei.
  • Horia 07 Mar, 2012 20:39 RADET Bucureşti furnizează energie termică populaţiei la preţul de 169,88 lei! Cât priveşte alte oraşe mari, preţul gigacaloriei plătit de populaţie este, după cum urmează: la Cluj Napoca, 165 lei; la Iaşi, 185 lei; la Braşov, energia termică este livrată populaţiei la un preţ de 191,73 lei în această iarnă, la Craiova, 194,08 lei; la Oradea, 235,52 lei; la Piteşti, 245 lei, iar la Galaţi, 247,73 lei. Reamintim că în oraşul Constanţa, RADET furnizează agent termic la 86.623 de apartamente, preţul de facturare la populaţie fiind de 338,33 lei, considerat, în momentul de faţă, cel mai scump din ţară.
  • Mitica 07 Mar, 2012 20:39 Constănţenii se plâng că nu mai fac faţă costurilor astronomice pentru încălzirea centralizată a locuinţelor, iar primarul aruncă pisica în curtea Guvernului, considerându-l răspunzător pentru scumpirea gigacaloriei. Publicitate Online Indiferent de motivele pe care primăria le invocă, oamenii nu înţeleg un singur lucru: de ce, în condiţiile în care „acelaşi Guvern” a retras subvenţia ce acoperea, în anii trecuţi, o parte din diferenţa între preţul plătit de populaţie şi cel la care se produce energia termică tuturor primăriilor din ţară, numai primăria Constanţa a reuşit performanţa de a avea cea mai scumpă gigacalorie din România? Ei se tot întreabă cum au reuşit ceilalţi primari să nu împovăreze atât de tare beneficiarii sistemului centralizat de căldură, iar primarul Constanţei, nu? Ca să nu mai vorbim că există şi oraşe din ţară în care preţul este mult mai mic decât la Constanţa, iar în altele, populaţia plăteşte gigacaloria cu acelaşi tarif ca anul trecut. De ce alţii plătesc mai puţin? Convinşi că „e ceva putred în Danemarca”, sătui de intermi-nabilele răfuieli politice şi, mai ales, disperaţi că le-ar putea bătea executorul la uşă, oamenii cer atât primăriei, cât şi CET şi RADET, să reanalizeze problema şi să mai reducă din preţul gigacaloriei. Atâta vreme cât în alte oraşe s-a putut, ei cred că şi la Constanţa e posibil, numai să existe şi voinţă în acest sens.
  • Constanteanca 07 Mar, 2012 20:38 nu mai pot,cind stiu ca trebuie sa se afiseze intretinerea imi scade tensiunea si nu pot sa respir!o sa murim dracu de atitea griji,asta mai e viata????!!!!???
  • Constantean 07 Mar, 2012 20:37 Clica PSD in frunte cu Mazare si Constantinescu au transformat Constanta intr-un oras de asistati sociali dupa ce tot ei au majorat pretul giga caloriei cu 100% anul trecut in vara. Nesimtirea acestui om nu are limite. Il da exemplu pe Oprescu. Pai de ce nu spune cat e pretul giga caloriei in Bucuresti, ca e la jumatate fata de Constanta. A ,deci o sa fiu un om fericit daca imi returneaza 7,5 lei fata de cei 750 lei pe care ii platesc lunar la intretinere. Abia astept alegerile locale din Iunie poate scapam de porcii astia.
  • Toma Necredinciosul 07 Mar, 2012 20:37 anul trecut 1Gcal = 160 RON, anul acesta 338 de lei pe gigacalorie. de ce?
  • ionica 07 Mar, 2012 17:37 Excelent acest interviu! Putin probabil sa modifice ceva.Numai doua intrebari,de fapt pentru realizatorul intalnirii : 1- Fundamentarea pretului gigacaloriei furnizate de CET este clar facuta de specialisti si nu poate fi pusa la indoiala!DE CE NU SE CERE RADET-ului SA-SI FUNDAMENTEZE PRETUL NEJUSTIFICAT DE FURNIZARE CATRE CONSUMATORI (este inadmisibil sa fie mai mare decat cel al CET -ului),cu atat mai mult cu cat nu-i facut de specialisti ( RADET nu-i in stare de asa ceva). 2- DE CE NU SE DORESTE PRIVATIZAREA (in sistemul jafului din fabrici si uzine)PUNCTELOR TERMICE ( care oricum apartin inca poporului si nu mafiei),sa fie eventual date in LOCATIE DE GESTIUNE catre Asociatiile de locatari (s-au dat ele Fabrici intregi,nu-i o problema ? Ar fi insa una:cum ne vom lauda ca ajutam "poporul"amarat prin niscai subventii din banii celorlalti prosti.
  • vizitator 07 Mar, 2012 16:54 Felicitari ca ati ales O TEMA de MARE INTERES PUBLIC.Sugerez ca ar fi bine sa aflam actionariatul RADET.Primaria este sigur si e actionar principal.Poate aici este motivul COSTULUI CEL MAI MARE din tara.Nevoia de bani pentru subventia masei de votanti,procent destul de mare ,cat si licitatiile dubioase,posibil pe prietenii.De altfel exista dosare la DNA si speram sa fie si PROCESE,CONDAMNARI etc.Cu multe multumiri ca va pasa de oameni!