Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat s-a terminat Tema a fost - „Mazăre, cu spatele la patrimoniul naţional. Acuzaţii grave în cazul geamiei Hunchiar"

ro

15 Nov, 2011 21:29 5068 Marime text
interviu online cu muftiul cultului musulman din romania iusuf muurat tema este mazare cu spatele la
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Invitat Ziua 16 Nov, 2011 09:10 @Amet: Din acest conflict nu vrem sa denaturam si sa-l facem unul politic. Orice credincios musulman are dreptul sa voteze pe cine vrea si pe cine considera ca-i va apara drepturile ca edil in Constanta. Daca comunitatea doreste sa-l sustina din nou pe primarul Mazare nu ma pot opune, traim in democratie, dar din ceea ce se vede la ora actuala si din telefoanele pe care le primesc, nu stiu care va mai fi soarta anul viitor la alegerea primarului din partea comunitatii musulmane. 95% din comunitatea musulmana este nemultumita de gestul primarului Mazare, inclusiv apropiati ai dansului care provin din comunitatea noastra.
  • Invitat Ziua 16 Nov, 2011 09:08 @Carol: Aceasta geamie este o valoare comuna a celor doua state, construita de imperiul otoman si reparata de statul turc iar protejarea trebuie facuta de autoritatile centrale si locale din romania.
  • Invitat Ziua 16 Nov, 2011 09:07 @Enver Anefi: numele cu care s-a postat este al unui fost iman in varsta care nu are acces la internet. E josnic ca se folosesc numele imamilor mei. Nu cunosc un astfel de manifest facut de catre membri fundatiei Taiba, tot asa din comentarii am aflat ca ei au avut o astfel de initiativa, m-am interesat si la cei care administreaza geamia Hunchiar si mi-au spus ca asa ceva nu s-a intamplat din 2008 pana in prezent. Geamia este in administrarea Muftiatului si toate actiunile noastre a fost invitata si presa. Iar actiunile au sprijinite de parlamentarii nostri si de presedintii uniunilor iar acest lacas de cult este al comunitatii din Romania si intreb pe cei care au postat acest coment daca m-au contactat pe mine sau pe angajatii mei cu privire la acest protest, care nu este de fapt real.
  • Invitat Ziua 16 Nov, 2011 09:03 @PRM:Il rog sa se identifice pentru ca in caz contrar in voi da in judecata pentru afirmatiile pe care le face. Datele mele de contact sunt publice, astfel de informatii au mai fost speculate si inseamna ca dumnealui este cel care face astfel de comentarii.
  • Amet 16 Nov, 2011 09:02 @Sandu Ghideon: Nu vreau sa flosesc cuvinte jignitoare la adresa primarului dar este datoria fiecarui edil sa protejeze lacasurile de cult apartinand fiecarei etinii in parte
  • Amet 16 Nov, 2011 09:01 @Mircea S: in primul rand primarul nu a respectat aria de protectie a monumentului istoric chiar daca ea nu este definita prin lege.
  • Amet 16 Nov, 2011 08:52 Se ştie că musulmanii sunt sensibili când este vorba de religie. Se poate vorbi despre o altă orientare la votul pentru postul de primar al turcilor şi tătarilor din Constanţa la alegerile de anul viitor?
  • Carol 16 Nov, 2011 08:51 - Ce poate face efectiv, Turcia, pentru salvarea geamiei? până unde cerede că vor putea merge la foruri internaţionale în domeniu legislativ si cultural - Dacă s-a stabilit vreo întâlnire pentru viitor între mazăre şi ministrul turc al culturii
  • ENVER ANEFI 16 Nov, 2011 07:58 2intrebari ptr invitatul de azi. 1-"Il credeam prieten pe Murat" a spus proprietarul constructiei, cand a izbucnit scandalul, atunci blocul era aproape terminat. Declaratia de mai sus a fost consemnata de ziaristi, am citit in ziare acest lucru. Intrebarea 2. Intr-o zi de vineri, in fata geamiei Hunkiar, un grup de tineri de la Fundatia TAIBA au protestat cu benere si lozinci in RO si Engleza impotriva inceperii constructiei, se sapa fundatia, era o groapa imensa langa geamie, tinerilor s-au alaturat cativa enoriasi veniti la slujba de vineri. De ce salariatii si seful Muftiatului nu s-au alaturat protestatarilor de la TAIBA? Subliniez- constructia demarase de cateva zile. Multumesc d-na Siclitaru. Sawbol Murat-bey.
  • PRM 16 Nov, 2011 06:54 Sa-l intrebati daca este informator al SRI si de ce il ajuta aceasta structura ori de cate ori are nevoie sa-si infranga dusmanii din Cult. De asemenea daca isi mai aduce aminte cand facea politica nationalista la PRM, fiind membru, alaturi de Radu Comanici, Ecaterina Prodan, Nelu Hamza, Mircea Stoian...