Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recursul ofiţerului de la Economic, arestat, la un pas de anulare?

ro

20 Jun, 2012 02:22 2219 Marime text
Priboianu_palatul_de_justitie.jpgPe data de 15 iunie, arată oficialii DNA, ofiţerul Priboianu a fost prins în flagrant când primea 4000 de euro

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au luat act, ieri, de recursul inspectorului Adrian Ionuţ Priboianu, ofiţer al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Constanţa. Precum arătam şi în ediţia trecută, Priboianu a atacat hotărârea Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a decis, pe data de 16 iunie, încătuşarea sa pentru 29 de zile. Conform Portalului instanţelor de judecată, ofiţerul arestat a avut la dispoziţie 24 de ore pentru a formula recurs împotriva Curţii, însă nemulţumirea acestuia a fost înregistrată două zile mai târziu, respectiv pe 18 iunie.

În aceste condiţii, judecătorii Curţii Supreme ar putea respinge acţiunea inspectorului Priboianu ca fiind tardiv. Adrian Ionuţ Priboianu a fost „promovat" de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, potrivit cărora inspectorul este cercetat penal pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Conform DNA, în perioada 3-14 mai, Priboianu „prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct cât şi prin intermediar, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 de euro, majorată ulterior la 50.000 de euro şi, în final, negociată la 25.000 de euro". Organele de anchetă mai arată că, în schimbul sumelor de bani, ofiţerul ar fi trebuia să intervină pe lângă şefii săi ierarhici, în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Mai mult decât atât, procurorii DNA spun că lucrarea avea ca obiect verificarea activităţii desfăşurate de societatea administrată de persoana denunţătoare. „De asemenea, în perioada 14 mai - 15 iunie, inculpatul Priboianu Ionuţ - Adrian, prevalându-se de calitatea sa, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 de euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată". Pe data de 15 iunie, mai arată oficialii DNA, ofiţerul Priboianu a fost prins în flagrant când primea 4.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii