Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul

ro

15 Dec, 2023 17:00 946 Marime text
  • Tribunalul Constanța a suspendat procesul și a decis să sesizeze Înalta Curte de Casație și Justiție a României cu privire la conflictul negativ de competență ivit, niciuna dintre instanțe neapreciind că îi revine competența teritorială de soluționare a litigiului.
Fostul procuror constănțean Silviu Ciocoiu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ulterior inspector judiciar, iar acum la pensie, mai are de așteptat până la aflarea verdictului în procesul intentat Inspecției Judiciare, privind litigii de muncă.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au declinat recent dosarul către Tribunalul Mureș, instanță la care fusese înregistrat inițial și trimis la Constanța.
 
În aceste condiții, Tribunalul Constanța a suspendat procesul și a decis să sesizeze Înalta Curte de Casație și Justiție a României cu privire la conflictul negativ de competență ivit, niciuna dintre instanțe neapreciind că îi revine competența teritorială de soluționare a litigiului.
 
În această situație, urmează ca dosarul să ajungă la Curtea Supremă, instanță care va stabili definitiv ce Tribunal din țară va analiza cauza.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul a fost trimis la Constanța de la Tribunalul Mureș și este desprins dintr-o cauză deschisă de mai mulți inspectori judiciari.
 
Tribunalul Mureș a admis în cauză excepția necompetenței teritoriale a instanței și a separat dosarul care cuprindea toți reclamanții în mai multe dosare, în funcție de instanța competentă în cazul fiecărui reclamant.
 
Dosarul-mamă are indicativul 2876/102/2022, fiind înregistrat la finele lunii noiembrie 2022 pe rolul Secției Civile a Tribunalului Mureș, materia Litigii de muncă, iar obiectul acțiune în constatare.
 
Reclamanți sunt mai mulți magistrați, judecători și procurori, deveniți inspectori judiciari, pârâtul fiind Inspecția Judiciară, iar Consiliul Superior al Magistraturii fiind reprezentant legal.
 
La termenul din 28 martie 2023, Tribunalul Mureș a decis disjungerea acțiunilor formulate de 14 dintre reclamanți și trimiterea dosarelor nou formate pe rolul instanțelor competente teritorial, păstrând pe rolul său doar dosarul uneia dintre reclamante, magistratul Ioana Cristina Gârbuleț.
 
Acum, Tribunalul Constanța a trimis dosarul 873/118/2023 vizându-l pe magistratul Silviu Ciocoiu la Curtea Supremă, pentru a se stabili ce Tribunal este competent teritorial în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un polițist din Constanța a câștigat în instanță 4.000 de euro de la Statul Român
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii