Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, în așteptarea verdictului de la Constanța, în procesul cu Agenția Națională de Integritate

ro

22 May, 2024 10:31 727 Marime text
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în recurs.
Curtea de Apel Constanța a judecat contestația formulată de Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina împotriva raportului întocmit de inspectorii de la Agenția Națională de Integritate în cazul său.
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței constănțene au ascultat pledoariile părților și au anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 3 iunie 2024.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în recurs.
 
După cum precizam în edițiile anterioare, dosarul 890/88/2023 a ajuns la Curtea de Apel Constanța după ce Tribunalul Tulcea și-a declinat competența de soluționare.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, cazul se află în atenția completului prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlețeanu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Cazul a ajuns în instanță după ce, la data de 7 iunie 2023, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Tudor Hubati, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Sulina, din județul Tulcea, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 noiembrie 2017“.
 
Inspectorii de integritate au anunțat atunci că starea de incompatibilitate a apărut „întrucât deține și exercită simultan atât funcția de consilier local cât și pe cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea consiliului judeţean, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
 
În replică, Tudor Hubati a cerut în instanță anularea raportului ANI.
 
Tudor Hubati este director adjunct la Administrația Zonei Libere Sulina și consilier local, la al doilea mandat, la Sulina din partea PSD.
 
În 2020 a candidat la Primăria Sulina din partea PSD.
 
La data de 3 iulie 2023, Tudor Hubati a atacat în instanță, la Tribunalul Tulcea, raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său.
 
În Hotărârea 68/2024 a Tribunalului Tulcea, de declinare a dosarului, se arată că „reclamantul Hubati Tudor în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate a solicitat ca prin hotărârea ce se va pronunţa să se dispună anularea Raportului de evaluare nr. 23226/G/II/07.06.2021, întocmit de pârâtă“.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Agenția Națională de Integritate
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mai multe hotărâri ale CL Cernavodă, anulate de Tribunalul Constanța la cererea Agenției Naționale de Integritate (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii