Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe mâine în procesul lui Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, cu inspectorii de integritate

ro

02 Jun, 2024 17:00 655 Marime text
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi ulterior atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța sunt așteptați să pronunțe mâine, 3 iunie 2024, verdictul în procesul deschis de Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, Agenției Naționale de Integritate pentru anularea raportului întocmit în cazul său.
 
Dosarul a fost judecat de magistrații de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Curții la data de 20 mai 2024, iar instanța a amânat pronunțarea verdictului pentru data de 3 iunie 2024.
 
Cazul are indicativul 890/88/2023, iar părți sunt reclamantul Tudor Hubati și pârâta Agenția Națională de Integritate, obiectul fiind reprezentat de o cerere de anulare a raportului de evaluare ANI.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, cazul se află în atenția completului prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlețeanu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi ulterior atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Amintim, la data de 7 iunie 2023, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Tudor Hubati, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Sulina, din județul Tulcea, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 noiembrie 2017“.
 
Inspectorii de integritate au anunțat atunci că starea de incompatibilitate a apărut „întrucât deține și exercită simultan atât funcția de consilier local cât și pe cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea consiliului judeţean, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
 
În replică, Tudor Hubati a cerut în instanță anularea raportului ANI.
 
Tudor Hubati este director adjunct la Administrația Zonei Libere Sulina și consilier local, la al doilea mandat, la Sulina din partea PSD, în 2020 el candidând și pentru funcția de primar.
 
La data de 3 iulie 2023, Tudor Hubati a atacat în instanță, la Tribunalul Tulcea, raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său, dar dosarul a fost declinat la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Agenția Națională de Integritate
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Seaview Media SRL și Consiliul Local Constanța duc la Curtea de Apel procesul pentru două viitoare blocuri, cu parcare, pe bulevardul Tomis
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii