Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar condamnat cu suspendare. Procurorii DNA Constanţa, nemulţumiţi

ro

09 Aug, 2016 00:00 1171 Marime text


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa au atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia prin intermediul căreia Andone Ichim, fost primar al oraşului Măcin, Tulcea, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de trei ani.
 
Instanţa i-a impus lui Ichim să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Tulcea şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii constând în implicarea în organizarea şi desfăşurarea măsurilor educative aplicate minorilor care au comis infracţiuni (în absenţa resurselor familiale). Mai mult decât atât, fostul primar a mai fost obligat de judecători să se implice în organizarea şi desfăşurarea unora dintre obligaţiile stabilite de instanţă în sarcina persoanelor sancţionate cu măsuri/pedepse neprivative de libertate (în funcţie de resursele instituţionale) în cadrul Primăriei oraşului Măcin, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa va fi definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa au reţinut că, „în cursul anului 2007, inculpatul Ichim Andone, în calitate de primar al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a formulat o cerere de acordare a sprijinului pe suprafaţă pentru anul respectiv, în numele Consiliului Local al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, cerere înregistrată în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Tulcea la data de 8.05.2007“.
 
„În acest document, inculpatul, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale cu destinaţie de păşune şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.
 
Concret, inculpatul Ichim Andone a solicitat acordarea sprijinului pentru o suprafaţă totală de 959,16 ha păşune, fiind acceptată la plată suprafaţa de 927,802 ha păşune, în condiţiile în care, conform înscrisurilor doveditoare ale dreptului de proprietate, unitatea administrativ-teritorială era îndreptăţită să primească sprijin doar pentru suprafaţa de 316,89 ha păşune. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 156.839,26 de lei, reprezentând cuantumul sumelor constituind plăţi efectuate către beneficiarul Consiliul Local Măcin Tulcea, aferente campaniei 2007“, conform DNA.
 
Instanţa a respins acţiunea civilă a părţii civile Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul judeţean Tulcea ca inadmisibilă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii