Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă Andone Ichim, fost primar al oraşului Măcin, achitat. Ce spun procurorii DNA (document)

ro

20 Dec, 2017 21:51 2494 Marime text
Andone Ichim, fost primar al oraşului Măcin, Tulcea, a fost achitat. Decizia este definitivă și a fost luată de Curtea de Apel Constanța. Decizia a fost luată, conform surselor noastre, de judecătorii: Viorica Lungu, Eleni Cristina Marcu și Dan Iulian Năstase. În primă instanță, fostul edil a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de trei ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa au reţinut că, „în cursul anului 2007, inculpatul Ichim Andone, în calitate de primar al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a formulat o cerere de acordare a sprijinului pe suprafaţă pentru anul respectiv, în numele Consiliului Local al oraşului Măcin, judeţul Tulcea, cerere înregistrată în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Tulcea la data de 8.05.2007“.
 
„În acest document, inculpatul, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale cu destinaţie de păşune şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.
 
Concret, inculpatul Ichim Andone a solicitat acordarea sprijinului pentru o suprafaţă totală de 959,16 ha păşune, fiind acceptată la plată suprafaţa de 927,802 ha păşune, în condiţiile în care, conform înscrisurilor doveditoare ale dreptului de proprietate, unitatea administrativ-teritorială era îndreptăţită să primească sprijin doar pentru suprafaţa de 316,89 ha păşune. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 156.839,26 de lei, reprezentând cuantumul sumelor constituind plăţi efectuate către beneficiarul Consiliul Local Măcin Tulcea, aferente campaniei 2007“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii