Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de 56 de milioane de euro Dosarul Motorina a primit un nou judecător. Iată cine este şi ce avere are! (documente + rechizitoriu)

ro

30 Jun, 2015 00:00 1959 Marime text
Dosarul „Motorina“, cauză în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au calculat un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro, a primit un nou judecător, în persoana Corinei Ciobanu, de la Curtea de Apel Bucureşti. Iniţial, cauza a fost trimisă spre soluţionare Marianei Constantinescu, care a renunţat, recent, la acest dosar.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, document completat la data de 24 mai 2012, noul magistrat are, împreună cu soţul, trei terenuri (1.000 de metri pătraţi în intravilanul comunei 1 Decembrie, din Ilfov, 12.992 de metri pătraţi - intravilan şi extravilan -, în comuna Aninoasa, sat Slănic, judeţul Argeş, şi 15.000 de metri pătraţi - teren vegetaţie forestieră -, tot în comuna Aninoasa, sat Slănic, judeţul Argeş). Mai departe, judecătoarea deţine, conform documentului anterior menţionat, tot împreună cu soţul, un apartament în Bucureşti, de 52 de metri pătraţi, dar şi o casă în comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 254 de metri pătraţi. Familia magistratului are, cel puţin potrivit declaraţiei de avere, un autoturism marca Skoda Octavia, fabricat în 2006, dar şi datorii la bănci: 84.500 de franci elveţieni şi aproape 60.000 de lei.

Corina Ciobanu a declarat că nu are interese.


În cauză, Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii). Blejnar este judecat alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, de Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, de Radu Nemeş, Diana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu, la acea dată, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, precum şi de Dumitru Chirvăsitu, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii