Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul Excella Real Grup SRL, condamnată în celebrul dosar Motorina, discutat azi la Tribunalul Constanța

ro

09 Feb, 2022 00:00 2594 Marime text


 
  • În aprilie 2019, Excella Real Grup SRL a fost condamnată în celebrul dosar cunoscut generic „Motorina“, cauză în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 56 milioane euro.
 
 
Azi, 09 februarie 2022, la Tribunalul Constanța, este programat un nou termen în dosarul (7325/118/2018), informează Termene.ro, privind falimentul societății comerciale Excella Real Grup SRL, cu sediul social în localitatea Nicolae Bălcescu, județ Constanța.
 
Firma nu se află pentru prima dată în atenția judecătorilor!
 
În aprilie 2019, Excella Real Grup SRL a fost condamnată în celebrul dosar cunoscut generic „Motorina“, cauză în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 56 milioane euro.
 
Prin decizia penală nr. 134 din 15.04.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea societății Excella Real Grup SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 900.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, pentru evaziune fiscală.
 
Asociații SC Excella Real Grup SRL sunt George Guliu (cu 5% cota de participare la beneficii şi pierderi) și Radu Nemeş (cu 95 cota de participare la beneficii şi pierderi), ambii trimiși în judecată în Dosarul Motorina.
 
Creditorii sunt: DGFP Constanța, Primăria Nicolae Bălcescu, Exclusiv Auto EBN SRL, Goronescu, Chirila și Asociații SCA, La Fantana SRL și Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Juridică.
 
Revenind la dosarul de faliment, lichidatorul judiciar este CII Buzoianu Sergiu. 
 
Termenul de azi este al 14-lea.
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 2099/04.02.2022 a fost publicat Raportul Privind activitatea lichidatorului judiciar în baza art. 59 Legea 85/2014 pentru debitorul Excella Real Grup SRL
 
Astfel, lichidatorul judiciar a prezentat instantei și creditorilor Raportul privind masurile intreprinse de lichidatorul judiciar pentru debitorul Excella Real grup SRL.
 
Potrivit BPI, în cadrul patrimoniului au fost identificate următoarele bunuri:
- 3 cisterne
- Instalație distilare atmosferică
- Punct termic
- System video nefunctional – montat în imobilul din comuna Nicolae Balcescu;
- Instalație distilare nefinalizata
- Cantar auto
- Teren intravilan în suprafata de 3857 MP lot 2 situat în Sat Nicolae Balcescu,
- Teren intravilan în suprafata de 3143 MP Sat Nicolae Balcescu,
-  Construcții reprezentând o cladire sediu, 17 rezervoare, baraci mobile și cabina pază amplasate toate pe terenurile mai sus menționate.
 
Având în vedere această situație, pentru întocmirea raportului de evaluare s-a procedat la următoarele proceduri:
 
- Pentru bunurile mobile și imobile, s-au ridicat de la Direcția de Impozite și Taxe Locale Nicolae Balcescu un set de copii privind evidența acestor bunuri pe rolul fiscal, astfel:
 
Autoturism Land Rover Range, capacitate cilindrica 4400 cm3
Autoturism Aston Martin, capacitate cilindrica 4284 cm3,
Autoutilitara, Renault, cap cilindrica 1995 cm3
Autoturism Skoda Octavia, cap cilindrica 1896 cm3
Remorca Magyar
Remorca Swingenschlogel
Remorca UMM
Remorca Volvo
Autoturism Seat, cap cilindrica 1896 cm3
Autoturism Dacia Logan, cap cilindrica 1461 cm3
Autoturism Audi A6, cap cilindrica 2967 cm3
Cladire amplasată pe str Silozului, valoare impunere 305.497 lei.
Teren intravilan, str. Silozului
Teren intravilan, str. Silozului
 
Conform portalului instanțelor de judecată, prin decizia din data de 17 decembrie 2018, Tribunalul Constanța a admis cererea societăţii debitoare Excella Real Grup SRL și a dispus dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei, desemnând Trust Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar provizoriu.
 
Apoi, la data de 03 aprilie 2019, Tribunalul Constanța a aprobat raportul administratorului judiciar provizoriu Trust Insolvency și a dispus începerea procedurii simplificate a falimentului împotriva societăţii debitoare Excella Real Grup SRL. Totodată, instanța a confirmat practicianul Buzoianu Sergiu - Cabinet Individual de Insolvenţă, în calitate de lichidator judiciar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Lipsa unui raport de expertiză, motiv de amânare în dosarul a doi foști primari din județul Constanța, trimişi în judecată de DNA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii