Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne aflăm într-o situaţie inedită, aberantă“ Nicuşor Constantinescu află, pe 29 ianuarie, dacă scapă de controlul judiciar (rechizitoriu +galerie foto)

ro

22 Jan, 2015 00:00 1115 Marime text
Nu este de trecut cu vederea faptul că, la începutul lunii martie, Nicuşor Constantinescu aşteaptă o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României cu privire la interdicţia stabilită de judecătorii constănţeni de a lua legătura cu unii dintre consilierii judeţeni.   

 Una anulată, una suspendată

 „Am cerut ridicarea controlului judiciar. Niciodată nu am lipsit de la vreun termen. Nu mai sunt aceleaşi condiţii azi, 21 ianuarie 2015, cu cele care au fost în momentul în care s-a luat acest control judiciar. Speţa de azi se referă la două hotărâri de consiliu judeţean şi am explicat instanţei că hotărârile consiliilor judeţe în România sunt supuse controlului contenciosului administrativ. Aici, există instituţia contenciosului administrativ prin care orice cetăţean român, orice instituţie poate ataca hotărârile de consiliu judeţean în contencios administrativ şi acestea se pot suspenda, modifica ori anula. Şi aceste hotărâri au fost, în 2009, atacate de prefect şi supuse controlului administrativ în instanţă. Una a fost anulată, una suspendată, ulterior. Deci, s-a urmat procedurile de contencios. (...) Nu exist penal în votul hotărârilor de consiliu judeţean“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

ISU, Centrul Militar Zonal şi 112

 „Aici este situaţia inedită, aberantă în care suntem puşi, eu şi ceilalţi consilieri judeţeni, pentru că inclusiv controlul judiciar spune că nu trebuie să iau legătura cu unii dintre consilierii judeţeni. Prin această prevedere mi se încalcă dreptul de a vota, de a reprezenta cetăţenii, de a vota împotrivă, de a mă abţine, de a vota hotărâri de consiliu judeţean. (...) Azi am spus că se confundă contenciosul administrativ al celor două hotărâri cu penalul. Eu sunt acuzat penal că am iniţiat, că am adoptat şi o hotărâre, două hotărâri de consiliu judeţean care vizau repartizarea spaţiilor de la Consiliul Judeţean unde există ISU, Centrul Militar Zonal şi 112. În momentul în care nu s-a mai făcut armată în România, CJC a considerat că trebuie ca acest spaţiu să fie ocupat de arhivele judeţului Constanţa. Iată că sunt nişte interese judeţene. Nu sunt interese private. Unde există interesul privat, abuzul în serviciu în repartizarea unui spaţiu pentru arhivele judeţului Constanţa?“, a conchis Nicuşor Constantinescu.  

Inainte de a da aceasta declaratie, seful CJC a fumat o tigara in fata Palatului de Justitie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii