Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Oficial de la DNA Şefa Secţiei de Cardiologie din Spitalul Judeţean Constanţa, sub control judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu!

ro

09 Jun, 2016 09:34 11962 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea  în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, din data de 08 iunie 2016, față de inculpaţii:
 
PAREPA RALUCA-IRINEL, șefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi ŢORINGHIBEL MARIUS, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.
 
Din ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora la data de 08 iunie 2016, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius, în calităţile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa), la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
Concret, din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menţionată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius trebuie să respecte următoarele obligații:
 
  • să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la IPJ Constanţa - SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemaţi,
  • să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau IPJ Constanţa - SIC, cu privire la schimbarea locuinţei,
  • să se prezinte la IPJ Constanţa SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie,
  • să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,
  • să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
  • să nu se apropie de Constantinescu Nicuşor Daniel, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect pe nicio cale. 
Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
     
Inculpaţilor Parepa Raluca-Irinel şi Ţoringhibel Marius li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi Surse: DNA cercetează cum s-a internat Nicușor Constantinescu în spital. Vizate ar fi și cadre medicale


UPDATE 1, ora 10.57

Contactat telefonic, directorul interimar al unităţii sanitare, Cătălin Grasa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că va analiza situaţia si va dispune măsuri în consecinţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii