Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:37 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat prelungit cu încă trei ani Sorin Constantinescu, numit din nou în funcţia de şef al DNA Constanţa (documente)

ro

09 Sep, 2015 00:00 2062 Marime text
Sorin Constantinescu a fost numit, din nou, în funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, în şedinţa de ieri, nota Direcţiei Resurse umane şi organizare nr. 16346/2015 privind numirea sa.
 
Printre cei care prind încă trei ani în conducerea DNA se află şi procurorul Lucian Gabriel Onea, şeful Serviciului Teritorial Ploieşti. Acesta a ajuns cunoscut odată cu instrumentarea dosarului care a pornit de la cumnatul lui Victor Ponta şi s-a extins până la Sebastian Ghiţă. Mai mult decât atât, Onea ar fi fost ameninţat de Ghiţă cu publicarea unor înregistrări în care şeful DNA Ploieşti ar ameninţa martorii din dosarul său, potrivit stiripesurse.ro. Lucian Onea are o vechime ca procuror de peste 15 ani, iar pe parcursul carierei sale şi-a desfăşurat activitatea în această calitate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, iar în ianuarie 2010, a fost numit procuror Anticorupţie la Serviciul Teritorial Ploieşti. În 2012, Onea l-a înlocuit în funcţie pe procurorul-şef Gheorghe Mihai. Soţia lui Gabriel Onea, Simona, este secretar al Primăriei Poiana Câmpina, mai scrie stiripesurse.ro.
 
Pe lângă Sorin Constantinescu şi Lucian Gabriel Onea, CSM a mai avizat prelungirea mandatelor procurorilor Diana Alexandru, pentru funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Galaţi, Anca Gabriela Mărincean, pentru funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Cluj, şi Ioan Ulici, pentru funcţia de procuror-şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj.
 
Ce avere are Sorin Constantinescu
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, document pus la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, completat pe 22 mai 2013, Sorin Constantinescu nu deţine terenuri sau case.
 
Familia magistratului are trei automobile (un Renault Megane, fabricat în 2004, un Peugeot 207, fabricat în 2007, şi un VW Tiguan, fabricat în 2013). Constantinescu a mai consemnat în declaraţia de avere cinci depozite bancare, în valoare totală de aproape 350.000 de lei. Tot din declaraţia de avere mai reiese că şeful DNA Constanţa şi-a împrumutat socrul cu suma de 25.000 de lei.
 
Cât priveşte veniturile salariale, Sorin Constantinescu a notat 109.397 de lei de la DNA şi 4.630 de lei (drepturi salariale restante) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În declaraţia de interese, document completat pe data de 25 mai 2013, şeful DNA Constanţa a notat că este acţionar la SC SOCEP SA Constanţa (deţinând 250 de acţiuni în valoare de 50 de lei), dar şi la SC Petrom Aviation SA Otopeni, fostă SC Romarc Fuel SA Otopeni (aici având 644 de acţiuni, în valoare de 157 de lei).
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale şefului DNA Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii