Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

ro

28 Feb, 2024 10:15 1363 Marime text



Situație fără precedent la DNA Constanța!

Cinci procurori, din totalul schemei de șapte, au formulat cereri de transfer la o altă unitate de parchet, din Constanța, respectiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 

Conform datelor noastre, cei cinci procurori ai DNA Constanța care cer să fie transferați sunt: Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța, Ciprian Bodu, Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, Vasile Abagiu, Constantin Conortos, și Dan Haralambie,



Cererile de transfer vin la scurt timp după ce Mihai Alexandru Stanciu, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, a preluat, începând cu data de 23 februarie 2024, șefia Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, post ocupat, din 2018, de magistratul Andrei Bodean.

Înainte cu câteva ore de delegarea lui Stanciu Mihai Alexandru în fruntea DNA Constanța, mai mulți procurorii din DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se decide dacă a fost respectată procedura în acest caz.
 
Amintim că, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Potrivit CSM, pentru delegarea lui Stanciu Mihai Alexandru în fruntea DNA Constanța au fost 3 voturi „DA“ și 2 voturi „NU“!
 
Mandatul este valabil începând cu data de 23.02.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“
Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură


 
Demers fără prcedent pentru justiția din Constanța!
Procurorii DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori din CSM după propunerea de delegare în funcția de procuror șef a lui Mihai Alexandru Stanciu



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii