Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, părăsește sistemul prin pensionare

ro

28 Feb, 2024 10:56 700 Marime text


Procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, se pensionează!
 
Cererea magistratului va fi analizată într-o ședință viitoare a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Procurorul Sorin Constantinescu a avut două două mandate de câte 3 ani fiecare în fruntea DNA.
 
În septembrie 2018, la finele celui de-al doilea mandat, Sorin Constantinescu a mai fost delegat încă 6 luni la șefia DNA Constanța. 
 
Sorin Constantinescu face parte din grupul de cinci procurori, din totalul schemei de șapte, care au formulat cereri de transfer la o altă unitate de parchet, din Constanța, respectiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Cererile de transfer sunt legate de detașarea în fruntea DNA Constanța a unui procuror din afara serviciului teritorial.
 
Cererile de transfer vin la scurt timp după ce Mihai Alexandru Stanciu, fost prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, a preluat, începând cu data de 23 februarie 2024, șefia Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, post ocupat, din 2018, de magistratul Andrei Bodean.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“
Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii