Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

ro

05 Feb, 2024 17:00 3629 Marime text
 
 
 
  • Mihai-Alexandru Stanciu a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în ianuarie 2014.
  • În perioada 2016 - 2019, Mihai-Alexandru Stanciu a derulat activități specifice în cadrul DIICOT Constanța, de unde a revenit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
  • Din luna mai 2019, Mihai-Alexandru Stanciu este prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
  • Din 2018, Andrei Bodean conduce DNA Constanţa.
 
 
Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza marți, 6 februarie 2024, propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Mihai - Alexandru Stanciu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
 
Istoria Serviciul Teritorial Constanţa
 
Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înfiinţat de procurorul Ioan Oţel.
 
În perioada 2003 - 2005, Ioan Oţel a ocupat funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde s-a şi pensionat.
 
Din octombrie 2005, prin ordin al procurorului general al României de la vremea respectivă, Ilie Botoş, procurorul Florin Tîrnăcop a preluat comanda procurorilor DNA Constanţa, unde a rămas până la data de 30 iunie 2006.
 
Începând cu data de 3 iulie 2006, la propunerea fostului procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ilie Botoş, a dispus delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa a procurorului Ioana Ţene.
 
În luna noiembrie a anului 2010, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze preşedintelui României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a magistratului Ioana Ţene, delegată în funcţia de procuror-şef al DNA Constanţa, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În luna noiembrie 2015, procurorul Ioana Ţene a decedat.
 
După pensionarea magistratului Ioana Ţene, şefia DNA Constanţa a fost preluată prin delegare, pentru câteva luni, de către Beatrice Silvia Şişman. Aceasta a fost înlocuită, în octombrie 2011, de procurorul Sorin Constantinescu,
 
Acesta a avut două două mandate de câte 3 ani fiecare în fruntea DNA.
 
În septembrie 2018, la finele celui de-al doilea mandat, a mai fost delegat încă 6 luni la șefia DNA Constanța
 
Din 2018, DNA Constanţa este condusă de procurorul Andrei Bodean.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
 
UPDATE
Primarul Vergil Chițac, despre dosarul DNA

 
Averea și interesele
Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii