Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al gardiştilor din Constanţa, lucrat „ca la carte“ de procurorii Anticorupţie (document)

ro

16 Jul, 2014 00:00 3272 Marime text
„Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict“

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, fost ofiţer al Poliţiei Judeţului Constanţa, Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, şi Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare Secţia Constanţa, au fost lucraţi „ca la carte“ de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei mai sus precizaţi au fost deferiţi justiţiei alături de Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, şi sunt judecaţi de Tribunalul Bucureşti.

Recent, magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 445/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie privindu-i pe Dan Emil Manolachi (arestat preventiv) şi Florea Sorin, Ciprian Mihail Fronea şi Eduard Cristian Tomescu. Tot Tribunalul a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală efectuate în prezenta cauză de procurorii Anticorupţie. De menţionat că Manolachi şi Florea au cerut instanţei de judecată constatarea nelegalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Solicitările celor doi au fost respinse ca neîntemeiate. Deciziile Tribunalului Bucureşti nu sunt definitive, ele fiind atacate la Curtea de Apel Bucureşti. Manolachi a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. În sarcina lui Florea s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. Fronea va fi judecat pentru complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi pentru favorizarea făptuitorului. Asta în timp ce, în sarcina lui Tomescu, s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

„Informaţii nedestinate publicităţii“


Conform rechizitoriului, în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, Manolachi, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA, a furnizat, pe circuitul format din Fronea, Florea şi Tomescu, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte. Aceste informaţii reprezentau, susţin procurorii, conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. „Prin aceste acţiuni, Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie şi anume suma de 200.000 de euro“, au conchis procurorii Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii