Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristel şi Sarafu pe lista neagră? Vezi cine sunt suspecţii incendierii BMW-ului lui Gogu

ro

14 May, 2011 00:39 4933 Marime text
3_gogu_masina_incendiata.jpgNici bine n-a dat căldura, că reprezentanţii lumii underground constănţene par să fi reluat valul agresiunilor de sezon. Cu BMW-ul pentru care doar ce a terminat de plătit leasing-ul făcut scrum, fără Casco, Victor Şerban zis Gogu arată cu degetul spre Stila Sarafu, indicându-l drept individul care i-a incendiat maşina. În replică, Sarafu - al cărui bolid Porsche Cayenne a fost de asemenea făcut scrum în toamna anului trecut - se apără spunând că poate dovedi cu martori şi cu înregistrări video că a fost la o petrecere în momentul incidentului. Colac peste pupăză, vorba pe stradă ar fi, culmea, că nimeni altul decât renumitul Cristel, pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu - închis pentru şapte ani pentru aşa-zisul „jaf al secolului" comis anul trecut, ar fi pus pe cineva să-i incendieze maşina lui Gogu, din închisoare.

gogu.jpgOdată prieteni, Cristel şi Gogu sunt certaţi în prezent, potrivit unor surse. Motivul pentru care Gheorghiu ar fi vrut să-i incendieze maşina fostului tovarăş, spun gurile rele, ar fi că Gogu nu-i trimite pachete în închisoare. Iar zvonistica merge cu atât mai departe cu cât, se pare, Cristel i-ar fi făcut un favor lui Gogu, fiind de acord să nu-l „bage la apă" şi pe el în operaţiunea eşuată jaful secolului. Iţele sunt şi mai încurcate, dat fiind că la rândul său cu bolidul incendiat Sarafu l-a acuzat anul trecut pe Şerban că i-ar fi dat foc la Porsche-ul Cayenne. Acesta mai spune că, din contră, Victor Şerban ar fi cel care i-ar purta pică, încercând prin orice modalitate să i-o plătească pentru procesul de tentativă de omor calificat în care Şerban este judecat alături de celebrii fraţi Vasea pentru ciomăgirea lui Sarafu, în noiembrie 2006. Iar ca bomboană de pe colivă, surse neoficiale mai spun că poate nu este întâmplător deloc faptul că incendierea maşinii lui Gogu vine cu doar o săptămână înainte ca judecătorii Tribunalului să pronunţe verdictul în procesul în care celebrii Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi Cristian Gherghişan sunt judecaţi pentru tentativa de omor comisă asupra lui Cristel în luna februarie 2007.

Ce zice Poliţia

gogu2.jpgÎn întreagă această încurcătură sunt chemaţi să facă lumină poliţiştii Secţiei 5, incidentul desfăşurându-se pe raza de competenţă teritorială a acestei secţii. Comisarul Florin Mănucu, adjunctul Secţiei, spune că cercetările se află în lucru, însă se aşteaptă efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pentru a se stabili cu exactitate dacă, într-adevăr, a fost vorba despre un incendiu intenţionat sau despre un banal scurt-circuit electric. Concret, faptele brute stau în felul următor: în jurul orei 3.30, un apel la Serviciu de Urgenţă 112 anunţa că pe strada Brizei din Poarta 6 un autoturism arde ca o torţă. La faţa locului s-au deplasat echipele de intervenţie ale ISU Dobrogea, dar şi un echipaj al Secţiei 5.

Conflictul Gogu vs. Sarafu

Cercetările au scos la iveală faptul că BMW-ul cu numărul CT 09 GDH îi aparţine lui Victor Şerban zis Gogu, cunoscut drept apropiat al renumiţilor fraţi Miţu şi Traian Vasea, dar şi al lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, toţi indivizii fiind judecaţi şi la acest moment de Tribunalul Constanţa pentru tentativă de omor premeditat şi alte infracţiuni de violenţă, în urma încăierărilor cu membrii grupării adverse din anul 2006. Victimă în procesul cu pricina este nimeni altul decât Stila Sarafu, taman individul pe care Gogu îl acuză în presă că i-a incendiat maşina. Foarte interesant, se pare încă că Victor Şerban a formulat acuzaţiile la adresa lui Sarafu numai în presă, la urechile poliţiştilor neajungând oficial nicio astfel de plângere din partea lui Gogu. Cu toate acestea, poliţiştii care anchetează cazul spun că, dacă pompierii confirmă în urma cercetărilor că incendiul a fost provocat în mod deliberat, Stila Sarafu se va număra printre persoanele ce vor fi chemate la audieri. Între timp însă se pare că martorii interogaţi în noaptea focului nu au confirmat vreo prezenţă străină în zonă. Mai mult, vecinii care au văzut cum ardea maşina au spus că nu au văzut nicio persoană înainte de izbucnirea incendiului şi nici nu au auzit vreo bubuitură. Relevant este şi faptul că niciunul din geamurile maşinii nu a fost spart, conform poliţiştilor, ancheta urmând să se declanşeze doar după ce se va constata existenţa unor probe şi indicii temeinice privind săvârşirea unei infracţiuni.

Sarafu: „Eram la o petrecere"

Contactat telefonic şi întrebat despre eventuala implicare în incidentul din Poarta 6 de care îl acuză Gogu, Stila Sarafu a negat vehement: „El a dat foc la tot oraşul şi tot el mă acuză pe mine?! Ei mi-au dat foc la maşină anul trecut, iar eu nu am făcut nimic, am lăsat Poliţia să-şi facă datoria şi să desfăşoare ancheta". „De altfel, când s-a întâmplat evenimentul eu eram într-un restaurant unde se află mai multe camere de filmat. Eram cu nişte prieteni la o petrecere şi pot dovedi cu martori şi cu imagini că nu eu i-am dat foc la maşină", a mai adăugat Sarafu. Totodată, acesta a mai spus că acuzaţiile nu reprezintă decât o altă tentativă a lui Gogu de a-l intimida sau de a-l face să-şi retragă plângerea în procesul în care fraţii Vasea, Cristel şi Gogu sunt acuzaţi că au încercat să-l omoare. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, la mai bine de opt ore de la incendierea maşinii, Gogu nu se îndura să plece de lângă aceasta, probabil aşteptând ca autorul să se întoarcă la locul faptei şi înroşind telefoanele în acest interval.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionel 20 Jun, 2011 13:23 un bas care nu se mai suporta nu l mai inghite nimeni in orasu asta are cateva slugi in rest nu l mai baga nieni in seama vine la sala in maieu de 10 lei si se umfla parca e miezu...acum a ramas fara singura lui avere o masina de 10 mii de euro mare interlop o sa ajunga sa munceasca in port ca alceva nu vad ce ar putea face