Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Veşti bune pentru militarii şi poliţiştii din România?

ro

03 Sep, 2015 00:00 2380 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, ieri, că, în urma demersurilor viceprim-ministrului pentru Securitate naţională, Gabriel Oprea, norma de hrană destinată militarilor şi poliţiştilor va creşte începând cu luna octombrie a acestui an.

Astfel, norma de hrană pentru militari şi poliţişti va creşte de la 25 de lei/zi la 32 de lei/zi, iar pentru personalul civil din domeniul securităţii naţionale, de la 19 lei/zi, la 25 de lei/zi. „Demersul de recalculare a normei de hrană a fost realizat de către specialiştii din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, conform prevederilor legale. Menţionăm că Ordonanţa de Urgenţă 26 din iunie 2015, iniţiată de viceprim-ministrul pentru Securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi aprobată de Guvernul României, a eliminat interdicţia de recalculare şi punere în plată a normei de hrană pentru angajaţii sistemului de securitate naţională“, se mai arată într-un comunicat al MAI.
 
Rămâne de văzut cât timp vor beneficia militarii şi poliţiştii de această „premiere“, care este de 7 lei/zi.
 
Tot printr-un document oficial, Guvernul a anunţat, ieri, aprobarea normelor de aplicare a prevederilor Legii privind statutul poliţistului, referitoare la acordarea recompenselor şi răspunderea disciplinară. Nu este de omis că prin actul normativ au fost instituite unele reguli privind parcurgerea procedurii disciplinare faţă de poliţiştii care au săvârşit fapte ce pot constitui abateri disciplinare.
 
Tot ieri, Guvernul a modificat şi completat Hotărârea nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, a echipamentului specific, a însemnelor distinctive, a insignei şi a documentului de legitimare pentru poliţişti. Potrivit datelor oficiale, hotărârea de Guvern stabileşte un nou model al legitimaţiei de serviciu pentru poliţiştii de poliţie judiciară detaşaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Legitimaţia de serviciu va conţine numele şi prenumele titularului, prenumele tatălui acestuia, gradul profesional şi fotografia acestuia. De asemenea, va conţine precizarea „Poliţia Judiciară“ - Direcţia Naţională Anticorupţie, precum şi data emiterii şi data până la care este valabilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii