Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru polițiștii locali Guvernul a extins dreptul la normă de hrană pentru tot personalul

ro

11 Mar, 2015 20:53 957 Marime text
Tot personalul poliţiei locale care are statut de funcţionar public sau personal contractual va putea beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autoritățile locale, în limita bugetului aprobat, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobată, astăzi, de Guvern, informează evz.ro.

„A fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariați din poliția locală, personal contractual și funcționari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.Menționăm că începând cu 1 ianuarie 2015, autoritățile administrației publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru polițiștii locali, drept conferit de prevederile art. 351 din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi însă nu acordau dreptul la norma de hrană întregului personal al poliției locale", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, şi metodologia de acordare a normei de hrană pentru personalul poliției locale.

„Polițiștii locali vor primi norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani ( o alocație valorică zilnică), în funcţie de  hotărârea consiliului local. Norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.De norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante. Alocația valorică și actualizarea normei de hrană pentru polițiștii locali se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Norma de hrană de care vor beneficia polițiștii locali va fi plătită din bugetele locale, cu încadrarea în limitele cheltuielilor de personal", se arată în sursa citată. 


Sursa: evz.ro
Sursa foto: puterea.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii