Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Coincidenţe? Coronavirusul şi Institutul de Virusologie din Wuhan

ro

30 Jan, 2020 00:00 3113 Marime text

Noul virus din China a speriat o lume întreagă. Cursele aeriene cu oraşe din China au fost anulate, nu se mai importă produse chinezeşti şi aeroporturile au introdus aparate de monitorizare a temperaturii corpului de teamă ca virusul să nu se transmită la un număr şi mai mare de oameni.
 
Coincidenţă sau nu, virusul a apărut la doar 30 de kilometri de Institutul de Virusologie din Wuhan. Acesta a fost inaugurat în 2017 ca o unitate de cercetare la cele mai înalte standarde ştiinţifice şi de securitate.
 
Deşi institutul ar fi sigur, la capitolul acesta China nu stă prea bine. Să ne amintim de virusul SARS, care a scăpat de mai multe ori din instalaţiile de izolare şi a cauzat mai mulţi morţi decât au fost în cele două războaie mondiale.
 
Cu toate că virusul se regăsea până acum doar la animale, experţii consideră că există anumite cazuri rare în care virusul poate trece de la o specie la alta, de la animal la om.
 
Răspândirea coronavirusului în afara Chinei este destul de limitată, aproximativ cincizeci de cazuri, însă, în ţara în care a apărut, noul virus a făcut aproape şase mii de victime şi a omorât 132 de oameni.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii