Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În SUA au revenit măștile obligatorii

ro

07 Jan, 2024 13:36 753 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Coronavirusul nu iese din scenă atât de uşor pe cât îşi doresc oamenii. O ştire îngrijorătoare vine din SUA. Spitalele din cel puţin patru state americane au restabilit obligativitatea folosirii măştilor, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID, gripă sezonieră şi alte boli respiratoria, potrivit Bursa.ro.

Unităţile sanitare din New York, California, Illinois şi Massachusetts au făcut obligatorie folosirea măştilor pentru pacienţi şi furnizori. Comisarul pentru sănătate din New York, Dr. Ashwin Vasan, a declarat pentru postul de televiziune WABC TV că obligativitatea de utilizare a măştilor a fost reluată în toate cele 11 spitale publice din oraş, în 30 de centre de sănătate şi în cinci unităţi de îngrijire pe termen lung.

„Ceea ce nu ne dorim este lipsa de personal, nu-i aşa? Când am asistat la valul omicron din 2022, cele mai mari probleme nu au fost doar oamenii care s-au îmbolnăvit, ci şi faptul că aveam o mulţime de lucrători din prima linie a sistemului medical erau lipseau fiind bolnavi de COVID", a declarat Vasan pentru WABC.

Cele mai recente date săptămânale de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că au existat peste 29.000 de spitalizări din cauza COVID în SUA în perioada 17-23 decembrie, în creştere cu peste 16% faţă de săptămâna precedentă. CDC a raportat, de asemenea, peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeaşi perioadă.
 
Obligativitatea purtării măştilor a fost o temă de intensă dezbatere politică şi culturală în timpul pandemiei de COVID, stârnind furia celor care au contrazis sfaturile medicale şi au considerat că măştile au făcut prea puţin pentru a limita răspândirea bolii. Curtea Supremă dominată de conservatori a anulat ordinul federal al preşedintelui Joe Biden privind vaccinarea şi testarea obligatorie pentru companii, iar un judecător numit de predecesorul său republican a anulat, de asemenea, decizia administraţiei Biden privind obligativitatea purtării măştilor în transportul public.

A existat, de asemenea, un resentiment profund în rândul celor care au purtat măşti şi au simţit că sănătatea le-a fost pusă în pericol de cei care nu au făcut-o. Mai mult de 1,1 milioane de americani au murit din cauza COVID, arată cifrele CDC, o rată mai mare decât cea a majorităţii celorlalte ţări bogate.
 
Citește și
Raport coronavirus! Niciun pacient cu Covid 19 nu era internat la finalul anului 2023 în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii