Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzactia Neptun-Olimp - SIF Transilvania Brasov, anulata

ro

04 Nov, 2008 00:00 2292 Marime text
1225745215.jpg

Conducerea actuala a SC Neptun-Olimp SA cere instantei constatarea nulitatii intelegerii semnate de Ion Negrea si Mihai Fercala

Consiliul de administratie al SC Neptun-Olimp SA a anulat tranzactia incheiata pe 17 august 2005 intre SC Neptun-Olimp SA si SIF Transilvania Brasov, intelegere ai carei artizani au fost Ion Negrea, fostul director general al societatii, si Mihai Fercala, directorul SIF Transilvania Brasov. De altfel, pe Negrea si pe Fercala s-ar parea ca ii paste o plangere penala. Prin respectivul acord semnat intre cei doi, au fost anulate hotararile Adunarii Generale a Actionarilor Neptun-Olimp din 21.12.2002, prin care s-au aprobat mai multe masuri cu privire la anumite active ale societatii. Concret, masurile vizau constituirea de societati mixte, vanzarea prin negociere directa a mai multor active si cesionarea pachetului de actiuni detinute de SC Neptun-Olimp SA in cadrul SC Holiday Club Olimp SA. Actionarii au decis si incheierea unor contracte de asociere in participatiune pentru mai multe active. Pe 14.01.2003, intre Neptun-Olimp si SC Alpia Konstruct SA s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare de actiuni nr. 104, care a avut la baza hotararile din 21.12.2002 ale actionarilor SC Neptun-Olimp SA. SIF Transilvania Brasov a fost total nemultumita de deciziile adoptate la adunarea din 21.12.2002, asa ca le-a contestat in instanta si a cerut anularea acestora. Magistratii Tribunalului Constanta au respins actiunea SIF Transilvania in 2003, iar in 2004, Curtea de Apel Constanta a confirmat verdictul dat de tribunal. Reprezentantii SIF Transilvania nu s-au lasat si au dus procesul mai departe, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pana sa se judece procesul si la ultima instanta, in mod surprinzator, pe 17.08.2005, SIF Transilvania si SC Neptun-Olimp SA incheie tranzactia prin care convin anularea hotararii adunarii generale din 21.12.2002. Pe 1.11.2005, in ziua in care procesul s-a judecat la ICCJ, reprezentantii SIF Transilvania si Neptun-Olimp au prezentat copii dupa tranzactia incheiata pe 17.08.2005. Judecatorii Curtii Supreme au fost nevoiti sa admita recursul declarat de SIF si sa ii dea castig de cauza. Decizia a fost irevocabila. Consiliul de Administratie al Neptun-Olimp, intrunit pe 9 iunie 2008, a decis ca aceasta tranzactie este nula, intrucat Negrea nu a avut mandat special de la actionarul majoritar al societatii pentru a perfecta intelegerea. La randul lor, reprezentantii societatii Alpia Konstruct sunt decisi sa formuleze plangeri penale impotriva lui Ion Negrea si a lui Mihai Fercala, pentru tranzactia din 17 august 2005.

Cer constatarea nulitatii

In procesul intentat de reprezentantii SC Alpia Konstruct SA societatii Neptun-Olimp si SIF Transilvania Brasov, conducerea actuala a Neptun-Olimp a solicitat instantei constatarea nulitatii absolute a tranzactiei din august 2005. Reprezentantii societatii cer, pe cale de consecinta, anularea hotararii prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie lua act de intelegerea dintre SIF Transilvania Brasov si SC Neptun-Olimp SA. Mircea Diaconu, actualul director general al societatii, a afirmat ca nu a existat un consimtamant din partea Neptun-Olimp pentru perfectarea intelegerii, dat fiind faptul ca fostul director general nu avea mandat pentru asa ceva. Diaconu spune ca, "prin tranzactia incheiata de catre SC Neptun-Olimp SA, prin directorul general de la acea data, cu unul dintre actionarii sai minoritari, SIF Transilvania Brasov, care detine 39,62503% din capitalul social, s-a revocat o hotarare AGA extraordinara, adoptata de actionarii majoritari in conditii de cvorum si majoritate".

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii