Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci ani de la semnarea acordului de înfrăţire Reprezentanţii comunei Budeşti, de dincolo de Prut, oaspeţi de seamă la Cumpăna (galerie foto)

ro

27 Jan, 2015 00:00 1756 Marime text
Oaspeţi de peste Prut la Cumpăna. Primăria şi Consiliul Local al localităţii constănţene, reprezentate legal de primarul economist Mariana Gâju, au fost, în aceste zile, gazdele unei delegaţii din comuna Budeşti, Republica Moldova, condusă de primarul localităţii cu care Cumpăna este înfrăţită, Nina Costiuc. Din delegaţie au făcut parte şi directorul Centrului pentru copii şi tineret din comuna Budeşti, Maricica Proca, şi arhitectul Andrei Vatamaniuc.

Potrivit primarului comunei Budeşti, vizita încheiată ieri a fost ocazionată de împlinirea a cinci ani de când cele două localităţi au semnat acordul de înfrăţire. Colaborarea s-a axat în principal pe atragerea de investiţii comune pentru Cumpăna şi Budeşti, fiind urmărite cu precădere proiectele atractive pentru tineri. „Unul dintre obiectivele vizitei a fost acela de a prelua din experienţa colegilor din Primăria Cumpăna pentru ca, în viitor, să se acceseze fonduri pentru proiecte comune de tineret“, a declarat Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti. „Aş dori să-i salut călduros pe locuitorii din Cumpăna şi să-mi exprim simpatia deosebită faţă de colega mea, Mariana Gâju, şi faţă de echipa de consilieri şi de funcţionari publici care au reuşit, printr-o atitudine profesionistă, să schimbe în bine imaginea localităţii. Am văzut cu ochii mei schimbările care s-au petrecut în comunitate“, a ţinut să precizeze şefa administraţiei publice locale de la Budeşti.

Delegaţia din Republica Moldova a fost însoţită în vizita la obiectivele importante de pe raza comunei Cumpăna de viceprimarul localităţii, Florin Neagu. La finalul vizitei, primarul comunei Budeşti a subliniat importanţa menţinerii colaborării dintre cele două comunităţi: „Relaţiile interpersonale stau la baza integrării Moldovei în Uniunea Europeană, prin România, prin calitatea primăriilor locale, şi mi-aş dori să mă bucur de mult mai multe parteneriate precum cel dintre localităţile Cumpăna şi Budeşti. Sunt ferm convinsă că la nivel local este cel mai important să apropiem cele două maluri ale Prutului.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii