Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazare dezvaluie "«Prima Casa», pentru Paszkany"

ro

25 Jun, 2009 11:58 3436 Marime text
mazare_.jpgPrimarul PSD al Constanţei, Radu Mazăre, susţine că programul guvernamental "Prima Casă" este o mână de ajutor dată dezvoltatorilor imobiliari. Printre ei se numără şi omul de afaceri clujean Arpad Paszkany.

Radu Mazăre a fost marţi seară invitatul emisiunii "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, de la Antena 2, care a avut ca punct de pornire afirmaţiile pe care primarul Constanţei le-a făcut în cadrul şedinţei CExN al PSD de la Turnu Măgurele. "Ce-i asta «Prima Casă»? A venit Emil Boc cu vrăjeala asta. Păi, cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din Guvern, să facă bagabonţeala asta. Aştia, cum ajung miniştri de Finanţe, cum sunt foarte deştepţi", afirma Radu Mazăre în şedinţa PSD. În cadrul emisiunii, Mazăre a revenit asupra subiectului la fel de revoltat, deoarece Guvernul  construieşte case cu 1.000 de euro metru pătrat, în timp ce el, la Constanţa, le face cu 500 de euro. "Păi vine statul şi garantează achiziţionarea de pe piaţa liberă. Informaţiile mele sunt că sunt anumite dezvoltări imobiliare care au rămas nevândute... Multe dintre ele, în Cluj. Pe lângă Polus Center... Şi pe net dacă intraţi le găsiţi... Şi vine Guvernul şi garantează cumpărarea de către cetăţean la preţul pieţei. Adică la 1.000-1.200 de euro metru pătrat şi rezolvăm problema dezvoltatorilor imobiliari care nu şi-au vândut apartamentele. Tânărul - poate, nu poate - să ducă toate ratele către bancă.

Apartamentul, dacă e garantat de stat, va intra în proprietatea statului. Dezvoltatorul şi-a rezolvat problema, şi-a scos profitul de-acolo, tânărului nu i-am făcut mare sprijin... că una-i să cumpăr apartamentul cu 1.000 de euro metru pătrat şi alta-i să-l cumpăr cu 500, ca la Constanţa", a explicat Mazăre.

http://www.jurnalul.ro/stire-politic/prima-casa-pentru-paszkany-512542.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 25 Jun, 2009 12:43 Pretul la Constanta nu e 500 €.E 500 la care se adauga TVA plus ca la o garsoniera de 27 m2 utili platesti 39 m2 construiti ca-ti vinde si peretii si holul scarii asa ca ajunge la 800 plus pe m2 util fara pamintul de sub casa iar utilitatile le face primaria din bani publici.Deci constructorul are acelasi pret si la Cluj si la Constanta daca puneti creionul pe hirtie si socotiti.Verificati pretul de ,,500 m2' pe Primaria Constanta (Google)