Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punctul de trecere al frontierei ”Nădlac 2 Autostradă” Inspectorii DGAF au identificat 650 kg de alimente expirate. Ce amendă a fost aplicată (galerie foto)

ro

24 Feb, 2020 16:56 1489 Marime text

În punctul de trecere al frontierei ”Nădlac 2 Autostradă”, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au identificat o persoană fizică care conducea o autoutilitară cu remorcă, fără instalație frigorifică, în care transporta, ilegal, ascunse sub alte mărfuri, 650 de kg de produse alimentare din lapte și carne în valoare de peste 22.600 lei.

Alimentele expirate, care începuseră să se degradeze, proveneau în principal din Austria și Ungaria și urmau să fie vândute în piețe și târguri comunale.

Persoana a fost amendată cu 20.000 lei și a fost imediat notificată Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, care urmează să distrugă alimentele degradate de origine animală.

În perioada 13–15 februarie a.c., în acest punct de trecere a frontierei, inspectorii DGAF au constatat încălcări ale legislației financiar-fiscale pentru sancționarea cărora au dispus amenzi în cuantum total de 28.500 lei și confiscarea a 10 autovehicule cu valoare de piață de peste 667.600 lei.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală continuă monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă  în zonele în care au fost identificate cele mai multe transporturi de bunuri, fără acte legale de proveniență.

Sursa foto: Direcția generală antifraudă fiscală, Agenția Națională de Administrare Fiscală

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii