Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri penale cu metale feroase şi neferoase! Prejudiciul se ridică la peste 5,4 milioane de lei

ro

03 Jan, 2024 17:13 963 Marime text
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au verificat o societate comercială din București-Ilfov care efectuează prestări de servicii în domeniul metale feroase şi neferoase.

Potrivit ANAF, ca urmare a verificărilor efectuate, inspectorii DGAF au constatat că societatea în cauză a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de bunuri şi servicii, diminuând astfel baza impozabilă, prin crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor efectuate.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit, iar pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
DGAF desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală aflată în vigoare“ - au mai precizat reprezentamții ANAF.  

Citește și: 

Avertisment al ANAF! Mai multe mesaje false referitoare la RO e-Factura, transmise în numele instituției
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii