Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de modificare a Statutului poliţistului, lansat în dezbatere publică. Se doreşte extinderea sistemului din care provin poliţiştii

ro

25 Jun, 2021 19:24 1710 Marime text
  • Se conturează necesitatea instituirii unei noi rute, alternative, de formare profesională inițială de nivel studii universitare de master în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, destinată candidaților care dețin o licență în specializări universitare necesare structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere necesitatea intensificării eforturilor în vederea executării misiunilor din competență pe domeniul ordine și siguranță publică, precum și a altor misiuni cu caracter special determinate de specificul situațiilor de criză nou apărute, analizând într-un mod obiectiv nevoile Ministerului Afacerilor Interne, din perspectiva asigurării unui nou sistem de formare inițială a ofiţerilor de poliţie, s-a ajuns la concluzia că se impune o lărgire a bazei de proveniență a poliţiştilor.

„Ministerul Afacerilor Interne se confruntă, în continuare, cu un deficit considerabil de personal, iar exercitarea competenţelor legale presupune existența resurselor, ținând seama de faptul că toate aceste aspecte pot constitui o vulnerabilitate a modului de intervenție a structurilor implicate în asigurarea ordinii și siguranței publice, intervine obligația autorităților statului de a înlătura sau, cel puțin, de a diminua această vulnerabilitate, printr-o intervenție legislativă care să asigure funcționalitatea prevederilor statutare”, se arată în motivarea modificărilor propuse în proiect. 

Se conturează necesitatea instituirii unei noi rute, alternative, de formare profesională inițială de nivel studii universitare de master în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, destinată candidaților care dețin o licență în specializări universitare necesare structurilor Ministerului Afacerilor Interne, sursă de natură să contribuie la acoperirea, într-o măsură semnificativă, a cerinței privind încadrarea cu personal calificat a posturilor deficitare prevăzute a fi ocupate cu personal cu statut de ofițer de poliție. 

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro, cu mențiunea că MAI are în vedere să propună adoptarea proiectului în ședința Guvernului din săptămâna 28.06 – 02.07.2021.
 

În secțiunea „Documente” a materialului puteți consulta textul integral al Ordonanței de Urgență. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii