Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a declarat definitiv ca neconstituţională o prevedere din Statutul poliţistului

ro

19 Apr, 2016 17:39 1181 Marime text
 
Curtea Constituțională a României (CCR) a admis astăzi, cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate a prevederilor cuprinse într-un articol din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului.
 
Este vorba despre „procedura și cazurile de modificare și/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale polițistului se stabilesc prin ordin al ministrului Administrației și Internelor”.
 
„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 78 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului sunt neconstituționale. Curtea a constatat că dispozițiile (...) contravin art.73 alin. (3) lit. j) din Constituție, deoarece procedura și cazurile de modificare și/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale polițistului țin de statutul polițistului și trebuie reglementate prin lege organică, respectiv prin Legea nr. 360/ 2002 privind Statutul polițistului”, potrivit unui comunicat transmis de CCR.
 
Această decizie este definitivă și general obligatorie și se comunică Parlamentului, Guvernului și instanței care a sesizat CCR, respectiv Tribunalului București, Secția a II-a contencios administrativ și fiscal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii