Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:51 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa se modernizează. CN APM are două proiecte. Cât costă (document)

ro

19 May, 2017 00:00 3280 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMPC) va organiza şi desfăşura o procedură publică pentru atribuirea contractului „Modernizarea infrastructurii şi protecţia mediului în Portul Constanţa - PROTECT, infrastructură acostare nave tehnice + amenajare suprastructura platformă (echipamente şi utilităţi) pentru servicii conexe navelor tehnice“, în valoare estimată de 34.779.894,72 de lei.
 
Ofertele de participare pot fi depuse până pe data 19.06.2017, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise până pe 14.07.2017, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare va fi de 347.798 de lei. Lucrările se vor realiza în continuarea cheiului danei DA2 existente, adiacent Digului de Nord al Portului Constanţa, la circa 440 de metri nord de Farul Verde. Acestea vor fi incluse în două proiecte tehnice distincte, astfel: infrastructură acostare nave tehnice - extinderea cheiului Danei DA2 cu 130 de metri; amenajare suprastructură platformă (echipamente + utilităţi) pentru servicii conexe navelor tehnice.
 
Potrivit anunţului de participare, lucrările aferente celor două proiecte se vor realiza în interiorul Portului Constanţa, zonă în care terenul este în administrarea CN APM SA Constanţa, şi constau în prelungirea în aliniament a danelor existente DA2 cu o lungime de circa 130 m - construire chei de acostare şi umplutură din spatele acestuia.
 
Lucrările identificate pentru execuţia suprastructurii viitorului terminal (platformă circulaţie, platformă depozitare deşeuri şi staţie de stocare / tratare a reziduurilor petroliere, ape uzate, ape gri etc.) sunt de genul construcţii - montaj echipamente pe amplasamentul constituit în spatele cheiului din blocuri de beton, cum ar fi: tancuri tratare treaptă biologică, separatoare santină, caldarine pentru serpentinele din tancuri, tancuri preluare reziduuri, tancuri de separare reziduuri, echipamente dezinfecţie - şi deservirea acestui terminal cu reţelele de utilităţi necesare, alimentare cu apă, canalizare ape meteorice, energie electrică, iluminat exterior.

Responsabili de atribuirea procedurii

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de atribuirea contractului sunt: director general - Dan Nicolae Tivilichi, director general adjunct - Marian Tănase, director economic - Daniela Şerban, şef Departament Achiziţii Publice - Otilia Ifimov, şef Serviciu Juridic şi Contencios - Tănase Iulian Pepi, şef Birou Proiecte Europene - Laurenţiu Teodoru.

Condiţii pentru ofertanţi

Societăţile participante la această licitaţie vor face dovada execuţiei, în ultimii cinci ani, de lucrări în domeniul infrastructurii portuare (construcţii de cheiuri de acostare sau diguri) şi în domeniul construcţiilor de terminal (staţie de stocare / tratare a reziduurilor petroliere, ape uzate, ape gri), în valoare cumulată de cel puţin 15.000.000 de lei, la nivelul unuia sau al mai multor contracte. De asemenea, vor face dovada prestării, în ultimii trei ani, de servicii de proiectare în domeniul infrastructurii portuare (proiectare de cheiuri de acostare sau diguri) şi în domeniul proiectării de terminal (staţie de stocare / tratare a reziduurilor petroliere, ape uzate, ape gri), în valoare cumulată de cel puţin 1.500.000 de lei, la nivelul unuia sau al mai multor contracte.
 
În secţiunea Documente, puteţi consulta anunţul de participare la licitaţia organizată de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii