Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAPM Constanța organizează o licitație pentru întreținerea liniilor de contact din Portul Constanța (document)

ro

12 May, 2020 00:00 2315 Marime text

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează o licitație pentru atribuirea contractului aferent achiziției Lot 1 - "Verificarea si intretinerea liniei de contact pentru liniile CF electrificate proprietate CN APM SA din statia CFR Constanta Ferry-Boat" Lot 2 - "Verificarea si intretinerea liniei de contact pentru liniile CF electrificate proprietate CN APM SA din statia Constanta Port Zona C".

Termenul limită pentru depunerea de oferte este 18 mai 2020, iar valoarea estimată este de 294.135 lei. Obiectul achiziției este pentru asigurarea condițiilor tehnice minime de exploatare a instalațiilor de electrificare și evitarea sistării alimentarii cu energie electrică (cu implicații asupra traficului feroviar) este necesar ca periodic să fie executate lucrări de verificare și întreținere conform reglementărilor CFR. Întrucât CN APM SA Constanța nu are personal angajat și autorizat pentru intervenții la linia de contact și la instalațiile de energoalimentare este necesară încheierea unui/unor contract(e) cu o societate de profil agrementată și autorizată AFER.

Amintim că CNAPM, pe 15 aprilie, a atribuit contractul aferent achiziției de RK la TDJ 8/8A din stația Constanța Port Terminal Ferry-Boat (proiectare și execuție). Necesitatea execuției lucrării se impune ca urmare a faptului că piesele metalice ale aparatului de cale sunt uzate, iar traversele din lemn speciale sunt necorespunzătoare. Aceste fapte nu mai permit o circulație în condiții de siguranță a trenurilor peste aparatul de cale. Pentru înlăturarea acestor deficiențe se impune înlocuirea TDJ 8/8A cu un aparat de cale nou tip 49, raza 190, tangenta 1/9, ace flexibile, prindere K montat pe traverse speciale noi. Neefectuarea acestei lucrări va duce la o înrăutățire a circulației trenurilor de marfă către Mol II Sud și Dana 131 în sensul ca se vor introduce restricții de viteză pe aparatul de cale sau chiar închiderea circulației trenurilor pe respectivul aparat de cale.
632.999,79 este valoarea finală a achiziției, firma câștigătoare fiind Euro Construct SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii