Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „Vom utiliza instrumentul legal al detaşării cadrelor medicale“ (video)

ro

28 Jul, 2020 11:22 1818 Marime text
  • Autorităţile vor putea utiliza "instrumentul legal al detaşării" cadrelor medicale în unităţile sanitare implicate în lupta anti-COVID, a anunțat marţi premierul Ludovic Orban.
Întrebat, după întâlnirile cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară, cum vor rezolva autorităţile problema lipsei de personal medical înregistrată la nivelul unor spitale din ţară pe fondul pandemiei de COVID.

"Ştiţi răspunsul, e detaşarea. Detaşarea cadrelor medicale care sunt în alte entităţi, de exemplu, pentru Direcţiile de Sănătate Publică avem nevoie de medici generalişti, de medici infecţionişti, de medici şi asistente medicale care să se implice în derularea tuturor activităţilor DSP-urilor.

De asemenea, în special în spitalele COVID, în secţiile exterioare care sunt destinate tratării pacienţilor cu forme uşoare avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, aici, răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul aşteptărilor şi, ca atare, vom utiliza instrumentul legal al detaşării", a spus Ludovic Orban, la Ministerul Sănătăţii.

Premierul a menționat și că  că la discuţiile cu sindicaliştii din Sănătate s-a abordat şi tema acordării unor sporuri salariale pentru anumite categorii de personal medical.

"Acel spor de 50% pe care-l primesc pentru detaşare să fie suplimentar faţă de sporul pe care-l primesc cei din secţiile de terapie intensivă şi aici, dacă e necesar, chiar putem face această clarificare într-o ordonanţă de urgenţă", a arătat Orban.


 

Sursa foto-video:Facebook/ Guvernul României

Citește și:

Salarizarea personalului din sistemul sanitar, pe masa ministrului Sănătății. Acesta este așteptat la discuții cu Federația Solidaritatea Sanitară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii