Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ungariei, Viktor Orban, după întâlnirea cu liderul extremei drepte din Spania „Viva Vox!”

ro

10 Dec, 2023 09:31 776 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, la Buenos Aires, pentru pregătirea alegerilor europene de anul viitor, transmite EFE.
     
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, la Buenos Aires, pentru pregătirea alegerilor europene de anul viitor, transmite EFE, citat de Agerpres.

„Am avut o discuţie grozavă cu @Santi_ABASCAL despre pregătirea alegerilor europene de anul viitor. Vânturile schimbării sunt puternice în Europa! Viva @vox_es!” (Trăiască Vox! - n.r.), a scris Orban pe contul său de socializare X.


Alegerile europene, care vor avea loc în iunie 2024, se organizează o dată la cinci ani în cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE), pentru ca alegătorii să-şi desemneze reprezentanţii în Parlamentul European, singura instituţie aleasă democratic a blocului comunitar.

Liderul ultraconservator al Ungariei şi liderul spaniol de extrema dreaptă vizitează Buenos Aires pentru a participa duminică la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Argentinei, Javier Milei, care este şi liderul coaliţiei La Libertad Avanza, descrisă de EFE drept de extremă dreapta.

Anterior, Orban a avut o întrevedere şi cu fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (2019-2023), cu care şi-a arătat afinitatea, notează EFE, în timp ce Abascal a avut o „întâlnire agreabilă” cu Milei.

La reuniunea dintre Orban şi Bolsonaro a fost prezent şi unul dintre fiii fostului preşedinte brazilian, deputatul Eduardo Bolsonaro, care, pe contul său de pe platforma X, l-a descris pe premierul ungar drept „liderul conservator iubit în America Latină pentru că reprezintă vocea libertăţii în întreaga lume”.

La rândul său, Orban a comentat sâmbătă tot pe X că a avut „plăcerea” să se întâlnească cu „bunul prieten” Bolsonaro şi a salutat faptul că „dreapta creşte nu doar în Europa, ci în întreaga lume!”. 

Ceremonia de învestitură a lui Milei reuneşte la Buenos Aires lideri mondiali de extremă dreapta şi cu idei libertariene care văd în liderul argentinian începutul unui val global în regiune şi alte părţi ale lumii, comentează EFE.


Citește și:
Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii