Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română trece din subordinea ANAF în cea a Ministerului Finanţelor

ro

09 Oct, 2019 12:49 1933 Marime text
Senatul a adoptat miercuri propunerea legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care Autoritatea Vamală Română se înfiinţează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea MFP, ca ordonator terţiar de credite, relatează Agerpres.

În favoarea proiectului s-au pronunţat 54 de senatori, 27 au votat "împotrivă" şi doi s-au abţinut.

Liderul grupului PNL din Senat, Florin Cîţu, a explicat votul împotrivă dat de liberali prin faptul că reforma autorităţii vamale s-ar fi putut face în cadrul ANAF, printr-un sistem de informatizare şi nu prin transferul unei părţi din ANAF într-o instituţie de sine stătătoare.

Senatorii USR au susţinut un punct de vedere similar cu al liberalilor şi anume că reforma nu trebuia făcută în acest fel.

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, ca urmare a reorganizării activităţii ANAF în anul 2013, Autoritatea Naţională a Vămilor a fuzionat cu ANAF, pierzând calitatea de ordonator terţiar de credite, desfăşurarea activităţii structurilor vamale în cadrul ANAF evidenţiind o serie de disfuncţionalităţi, ceea ce justifică proiectul de înfiinţare a AVR în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii