Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:22 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moș Crăciun a ieșit din bazin și le-a adus cadouri păpușilor de la natație (galerie foto)

ro

20 Dec, 2012 03:25 4595 Marime text
natatie.jpgPentru că au fost cuminți tot timpul anului, s-au pregătit bine la bazin și nu au ieșit din cuvântul antrenorilor, micii înotători de la Atena Sport Club Constanța (antrenori, Răzvan Florea, Anda Georgescu, Cristian Anton, Florin Nicola și Andrei Petrescu) și de la Clubul Sportiv „Bogdan Ciubotariu" Constanța (antrenoare, Alina Jipa și Luiza Daniela Culea) au fost vizitați deja de Moș Crăciun. Bătrânul cu barbă albă și lungă, cu toiag și cu desaga uriașă sub povara căreia merge gârbovit a venit la copii cu ocazia ediției a treia a Cupei Moș Crăciun, întrecere organizată de cele două cluburi, la bazinul nou al salvamarilor.

1_023.jpgPentru că ultima impresie contează, cei 160 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani au înotat cât au putut ei de bine, pentru a fi remarcați de Moș și a primi cadourile cele mai frumoase. Întrecerea a fost destinată copiilor aflați la stadiul între inițiere și performanță, cei care fac 2-3 antrenamente pe săptămână. Fetițele și băiețeii au concurat la probele de craul și spate, cei mici pe distanța de 25 m, cei mai măricei la 50 m. Sportivii clasați pe podium au primit diplome și medalii, ceilalți înotători diplome de participare, iar tuturor Moșul le-a oferit punguțe cu dulciuri.

Bătrânul Crăciun și-a notat numele tuturor copiilor, iar la anul, când va reveni, va verifica dacă toți și-au ținut promisiunile pe care i le-au făcut acum. De la întâlnirea cu Moșul nu au lipsit păpușele precum Patrick Dinu, Edi Răducanu, David Sorescu, Mara Calea sau Robert Râciu, de la Atena Sport Club, Diana Niță, Ayana Ibadula, Rareș Târboiu, Raluca Nucu ori Raoul Niculae, de la „Bogdan Ciubotariu". Ayana este fiica lectorului universitar doctor Denis Ibadula, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius", deținătoare a titlului de profesorul universitar al anului 2011. 

1_04.jpg„Competiția a fost extrem de reușită. Ținem să mulțumim gazdelor noastre, care ne-au pus bazinul la dispoziție", a declarat Răzvan Florea, primul și singurul (până acum) medaliat olimpic în natația masculină românească.

Atena Sport Club, locul doi la Galați

În aceeași perioadă cu întrecerea Cupa Moș Crăciun, la Galați s-a disputat Cupa Iernii Viva, unde au concurat, din Constanța, copii de la Atena Sport Club, însoțiți de antrenorul lor, asistentul universitar doctorand Andrei Petrescu (profesor la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius), de la Delfin Înot Club (antrenor, Aurel Șeicaru) și de la Constanța Sport Club, al cărui președinte este Ionuț Rogoveanu.

Constănțenii s-au descurcat de minune în bazin, cucerind o mulțime de medalii. Cei mai buni de la categoria de vârstă respectivă au primit și Cupe, acordate pe baza punctajului total: de la Atena Sport Club - Vlad Pascale (născut în anul 1999), Răzvan Constantin (2000), Sebastian Tulea (2001), Alexandru Preda (2002) și Ioana Petcu (2005); de la Delfin Înot Club - Vlad Rogoveanu (2003), fiul președintelui clubului Constanța Sport Club, grupare care s-a remarcat la Galați prin Alexia Bibire (2006) - locul trei la 50 m liber, Maria Vicol (2005) - locul trei la 50 m liber, Rachel Vlagioiu (2005) - locul trei la 50 m liber și 50 m spate. De asemenea, nu au reușit să urce pe podium, dar au avut rezultate onorabile Carla Marian, Leonard Ichim, Alexandru Manole, Răzvan Olteanu, Alin Hărăbor, Maria Hărăbor, Sebastian Zaharia, Maria Antohe și Maia Mitan.

De la Atena Sport Club au mai cucerit medalii Andreea Cojocaru (2003), Emre Abit (2004), Efecan Baubec (2005), Vladimir Nicolae (2005) și Brianna Petrescu (2004). În clasamentul pe cluburi, ASC a ocupat poziția secundă, din 13 echipe participante, pe lângă constănțeni mai concurând înotători din Galați, Brăila, București și Ploiești.

Ti-a placut articolul?

Comentarii