Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

ro

23 Apr, 2024 17:00 1334 Marime text

 
  • Matei Silivestru (15 ani) a urcat pe podium la categoria juniori (15 - 16 ani).
 
Campionatul Național de natație pentru seniori, tineret, juniori I și juniori II, de la Otopeni, a urcat din nou pe podium Palatul Copiilor din Constanța, care a cucerit cinci medalii, grație lui Matei Silivestru.
 
În vârstă de 15 ani, Matei Silivestru a cucerit trei medalii de aur și două de bronz la juniori I (15 - 16 ani). Iar cireașa de pe tort a fost pusă de obținerea celei de-a 3-a performanțe ca valoare a competiției, dupa Tabela Internațională de punctaj, la juniori 1! De subliniat că, în această ierarhie, dintre cei trei de pe podium, doi au fost reprezentanții Constanței: 1. Marius Cristian State (CSA Steaua, născut în 2008) - 756p, 2. Tudor Andrei Iordache (CSM Constanța, 2008) - 746p, 3. Matei Gabriel Silivestru (Palatul Copiilor Constanța, 2009) - 737p.
 
„N-a fost rău!“
 
„Matei (15 ani) al nostru s-a clasat al treilea, cu performanța de 51.86 obținută în proba de 100m.Liber, care i-au adus 737 puncte pe Tabela Internațională de Punctaj. Dacă mai adăugăm și cele 5 (cinci) medalii cucerite la această ediție a campionatelor, dintre care 3 de campion național la juniori (50m.-100m.-200m.Liber) și 2 medalii de Bronz (100m.Liber Tineret si 400m.Liber Juniori) ajungem la concluzia că… n-a fost rău! Și toate acestea în luptă cu sportivi mai vârstnici cu 2-3 ani decât el. Bravo, Mateuț!“, a punctat antrenorul lui Matei Silivestru și Vlad Nicolaev, Octavian Tileagă.
 
Recorduri personale la toate cursele de titlu
 
Matei Silivestru a stabilit noi recorduri personale în toate probele în care a ieșit campion național: 23,91 la 50 m liber juniori, 51,86, după o cursă de senzație, la 100 m liber juniori (care i-a adus și bronzul la tineret) și 1:54:60 la 200 m liber juniori. 
 
Medalie ratată pentru șapte sutimi de secundă!
 
Un alt înotător de la Palatul Copiilor Constanța, Vlad Nicolaev, a fost foarte aproape de medalie la 50 m bras. „În ziua 3 a Campionatelor, reuniunea Finalelor, una caldă - una rece! Pentru 7 sutimi de secundă, Vlăduț a ratat o medalie la 50m.Bras (29.41 - nou record personal), deși, înotând în Finala B, a realizat timpi mai buni decât medaliații categoriei, aflați în Finala A (chichiţă de regulament). La rândul lui, Matei, neatent, a ratat pe putin calificarea în finala OPEN, fapt care, conform regulamentului, nu i-a mai permis să cucerească titlul național, mulțumindu-se cu medalia de Bronz“, a punctat Octavian Tileagă.
 
„Am trecut cu brio și acest important test“
 
Antrenorul emerit, sub îndrumarea căruia constănțeanul Răzvan Florea a urcat pe podiumul olimpic în 2004, la Atena, a subliniat că, la reușitele elevilor săi de la Otopeni, au contribuit și saunele făcute, ca și ședințele de masaj, pentru refacere, cu ajutorul maseurului pus la dispoziție de Răzvan Florea.
 
„Final de Campionat Naţional! Trăgând linie constat, ca şi finlandezii, că sauna este totuşi un bun necesar. Asta apropos de faptul că până în anii 1980 guvernul Finlandei se întrunea în saună în fiecare miercuri. Nu e glumă! Așa și noi aici. Ba una rece, ba una fierbinte, ca la final să ne bucurăm de realizarea a peste 90% din obiectivele propuse.
 
În concluzie, deși ne-am prezentat la concurs cu o echipă ușor afectată de boli, dar mai cu seamă de stresul, emoțiile și chiar absenţele datorate Simulării evaluării naționale în scoală, am trecut cu brio și acest important test din viata sportivului de performanţă. Și asta fiindcă am înțeles din capul locului situația ingrată a sportivilor care s-au confruntat cu două obiective importante din viața lor, suprapuse din păcate în aceeași perioadă: testarea şcolară și campionatul de selecție în echipa națională a României.
 
Acum suntem fericiți! Ne întoarcem acasă cu capul sus. 5 medalii cucerite (3 titluri de campion național + 1 medalie de Bronz) şi mândria obținerii celei de-a 3-a performanțe ca valoare a competiției, după Tabela Internațională de punctaj. Ca să nu mai amintesc de o medalie ratată la câteva sutimi de secundă de Vlad Nicolaev. Sauna finlandeză a meritat!

Bravo, «Delfinași»! Recordurile voastre personale sunt dovada că, indiferent de situație, cu toții ați dat totul din voi. Asta înseamnă performanța! Nu în ultimul rând, mulțumiri părinților, care au avut încredere în copii, încurajându-i și sprijinindu-i la greu! Felicitări, Matei Silivestru, pentru performanțe! Din acest moment, la doar 15 ani, a reușit să «intre în Europa» prin rezultatele sale. Mergem înainte!“, a detaliat Octavian Tileagă.
 
„Un gest care ne-a ajutat enorm“
 
„Fiindcă suntem la capitolul mulțumiri și felicitări, nu putem să nu menționăm gestul extraordinar a lui Răzvan Florea, care, pe cheltuiala sa proprie, ne-a pus la dispoziție maseurul necesar refacerii sportivilor noștri după probe și înaintea Finalelor. Un gest care, în condițiile numărului mare de probe și finale la care au participat «Delfinașii», ne-a ajutat enorm. Deci mulțumim din suflet, Răzvane!“, a mai menționat Octavian Tileagă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă) 

Citește și:

Palatul Copiilor Constanța
„Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii