Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curry - alimentul care luptă împotriva cancerului

ro

20 Feb, 2014 13:38 1302 Marime text
curry, cancer, colesterol, detoxifiere, sanatateS-a dovedit, printr-un studiu realizat în Thailanda, că persoanele care consumă zilnic o cantitate mică de curry sunt ferite de apariția cancerului sau a diabetului.
Cum acționează curry?
  1. Menține nivelul zahărului în sânge
Turmericul, ingredientul esențial din curry, conține o substanță numită curcumină care elimină particulele de zahăr din sânge.
Compusul activ îmbunătățește sensibilitatea la insulină pentru persoanele a căror dietă este bazată pe grăsimi.
Acest efect este similar și în cazul persoanelor cu diabet zaharat, și de asemenea, are un rol antiinflamator pentru organism.
  1. Anticancerigen
Curcumina are capacitatea de a opri cancerul încă dinainte ca efectele lui să fie vizibile.
  1. Bun agent în controlul colesterolului
Potrivit unui studiu, Schinduful are un rol esențial în controlul și prevenirea colesterolului. Acest condiment are capacitatea de a reduce până la 22% din nivelul lipidelor acumulate în ficat.
  1. Detoxifiant
Coriandrul din pudra de curry ajută la eliminarea metalelor grele și a toxinelor depozitate în organism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii