Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea

ro

22 Jun, 2015 11:53 2057 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
 Procurorul anume desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus, la data de 19.06.2015, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de omor calificat prev. de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. h Cod penal.
La aceeaşi dată s-a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul POPESCU ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii susmenţionate.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în noaptea de 18/19.06.2015, în jurul orei 23:00, lângă o târlă amenajată în zona „Bariera Murighiol” (Lipca Mică) de pe raza mun. Tulcea, pe fondul unui conflict spontan şi a consumului de băuturi alcoolice, inculpatul POPESCU ADRIAN, cioban la respectiva târlă, l-a ucis pe un alt cioban cu care lucra, aplicându-i numeroase lovituri de topor şi bâtă pe toată suprafaţa corpului soldate cu multiple rupturi de organe interne şi leziuni cranio-cerebrale. După aplicarea unei serii de lovituri suficiente pentru a provoca moartea victimei, inculpatul a legat-o de o iesle şi a continuat să o lovească în acelaşi mod.
După săvârşirea infracţiunii, inculpatul a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns în pădurea din apropiere în scopul de a se sustrage cercetărilor.
La data de 19.06.2015, faţă de inculpatul POPESCU ADRIAN s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior s-a solicitat Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, cererea fiind admisă.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA
PROCUROR CRISTIAN IFTINCHI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii