Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un căpitan de port specialist în cadrul Autorităţii Navale Române, condamnat

ro

09 Mar, 2019 00:00 3503 Marime text
Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, un căpitan de port specialist în cadrul Autorităţii Navale Române, Căpitănia oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a fost condamnat.
 
Tribunalul Tulcea a decis, în primă instanţă, condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatului i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcţia de căpitan de port sau o altă funcţie publică în cadrul Oficiilor de Căpitănie, pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, la Primăria oraşului Măcin sau la o unitate şcolară de pe raza oraşului Măcin, la alegerea Serviciului de Probaţiune. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 50 de euro“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea arată că, la data de 27 iunie 2017, inculpatul a primit suma de 50 de euro de la numitul (…) în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu pe care acesta le avea în cadrul Oficiului de Căpitănie Măcin, judeţul Tulcea, legate de transcrierea dreptului de proprietate şi schimbarea portului de înmatriculare a unei ambarcaţiuni, potrivit rolii.ro.
 
Nemulţumit de decizia Tribunalului Tulcea, inculpatul a formulat o contestaţie la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii