Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arest la domiciliu - luare de mită - PT Tulcea

ro

30 Oct, 2015 12:27 1749 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatelor CHIRVĂSUŢĂ  CECILIA (medic cardiolog) şi VLAD MARCELA (asistent medical)  în cadrul  Spitalului Judeţean de  Urgenţă Tulcea,  sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

            La data de 29 octombrie 2015, inculpata Chirvăsuţă Cecilia a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, care a respins cererea şi a dispus măsura arestului la domiciliu. Faţă de inculpata Vlad Marcela a fost dispusă măsura controlului judiciar  pentru o perioadă de 60 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, inculpata Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de  medic cu specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu  titlu  de mită, la date  diferite, suma  totală de 1.200 lei,  pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate, constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferente unui dosar de pensionare pe caz de boală. De asemenea, inculpata Vlad Marcela, în calitate de asistent medical al unităţii spitalicești mai sus menţionate, a primit suma totală de  300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea  atribuţiilor sale de  serviciu.

            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii