Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strigător la cer! Este incredibil ce a putut să le facă propriilor copii. O mamă riscă să ajungă în închisoare

ro

21 Jan, 2019 00:00 2276 Marime text
Trimisă în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru săvârşirea a două infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor şi două infracţiuni de violenţă în familie, o femeie din Tulcea riscă să ajungă în închisoare. Cei care vor avea ultimul cuvânt privind soarta femeii sunt judecătorii din Curtea de Apel Constanţa, instanţă care se va pronunţa definitiv asupra dosarului în luna mai.
 
Pe scurt, conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, femeia este acuzată că, în perioada 2014 - 2016, şi-ar fi lovit doi dintre copiii pe care îi are, aceştia având ulterior nevoie de îngrijiri de specialitate. Pe unul dintre cei mici, inculpata l-a lovit cu genunchiul în zona ochilor, iar celuilalt i-a aplicat în repetate rânduri mai multe palme în zona capului. Mai mult decât atât, cel din urmă a fost lovit de către inculpată cu o curea, un bici şi un lanţ şi ar fi fost înţepat cu o foarfecă.
 
Aproape de finele anului 2018, judecătorii din Tulcea au decis condamnarea femeii la un an şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de trei ani. Instanţa a mai obligat-o pe inculpată să le achite propriilor copii aproximativ 10.000 de lei reprezentând daune morale.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care se va pronunţa definitiv în luna mai.
 
Judecătorii primei instanţe au concluzionat că, în ciuda relelor tratamente la care au fost supuşi cei doi copii, nu se impune decăderea femeii din drepturile părinteşti. Şi asta pentru că minorul lovit cu genunchiul în zona ochilor a fost dus într-un centru de plasament, iar celălalt a împlinit între timp 18 ani, devenind astfel major.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii