Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 01.12.2021

ro

01 Dec, 2021 12:18 635 Marime text
Nr. 68.758 din 1 Decembrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ 01.12.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 30 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 109 evenimente, dintre care 99 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 305 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 125.595 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
 
ARESTAT LA DOMICILIU PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
În noaptea de 27 spre 28 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 noiembrie a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 30 noiembrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.  
 
 
PESTE 800 DE ŢIGARETE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 29 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 68 de ani, în timp ce transporta, în compartimentul motorului unui autoturism, în vederea comercializării, ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă.
 
În urma verificărilor, au fost identificate 860 de ţigarete, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
 
 
CERCETĂRI ÎNTR-UN DOSAR DE CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul  Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 29 spre 30 noiembrie a.c., trei tineri s-ar fi deplasat, pe raza comunei Miroslava, cu un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, care nu ar deţine permis de conducere şi ar fi tăiat şi sustras cablu.
 
Totodată, în momentul depistării de către poliţişti, în autoturism au fost identificate mai multe unelte, susceptibile a fi fost folosite în activităţi infracţionale şi mai multe bucăţi de cablu, susceptibile a fi fost sustrase.
 
În cauză, sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRLEEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
În noaptea de 28 spre 29 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului,  în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Cercetările sunt continuate.  
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
În seara de 30 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNI RUTIERE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
În perioada 27 - 28 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, dintre care 99 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 107 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 33 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 11 pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un bărbat de 68 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism, pe DN 24 C, în localitatea Popricani, cu viteza de 106 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
  •  
 
În zilele de 29 şi 30 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.155 de lei, dintre care 22 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 79 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 12 permise de conducere.
 
Spre exemplu, un bărbat de 44 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Dacia, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA POPRICANI, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza de comptenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
 
În cadrul acţiunii au fost controlaţi 16 agenţi economici şi au fost verificate 53 de autoturisme, fiind legitimate 89 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.850 de lei, dintre care 20 pentru abateri la regimul rutier şi 24 pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un tânăr de 24 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal şi a adresat injurii şi expresii jignitoare, în timp ce se afla într-un loc public.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA LEŢCANI, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 30 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au acţionat, pe raza de comptenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate două societăţi şi au fost verificate 41 de autoturisme, fiind legitimate 22 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.605 lei.
 
Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA PAŞCANI, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În perioada 28 - 30 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat, pe raza de comptenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi combaterea faptelor antisociale.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 18 societăţi şi au fost legitimate 64 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.355 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii