Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj În cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

ro

24 Apr, 2024 14:15 290 Marime text
Nr. 209574/103 din 24 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTII SERVICIULUI DE INVESTIGAȚII CRIMINALE PENTRU ÎNȘELĂCIUNE
 
La data de 23 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 32 de ani, din județul Maramureș, după ce au documentat activitatea infracțională a acestuia sub aspectul infracțiunii de înșelăciune.
 
În fapt, în cursul lunii martie 2023, acesta ar fi încheiat contracte de închiriere a unor utilaje destinate construcțiilor, respectiv buldoexcavator, miniexcavator, stivuitor telescopic și pompe de beton,  pe care apoi, în nume propriu sau în alte forme și prin mijloace frauduloase, prin semnarea unor contracte de închiriere, le-ar fi înstrăinat în perioada martie 2023- martie 2024, după ce în prealabil ar fi demontat sistemele de tip GPS de pe acestea.
 
În cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei, recuperat de polițiști în procent de aproximativ 50%.
 
Activitățile au fost derulate cu sprijinul efectivelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și suportul Direcției Operațiuni Speciale.
 
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
 
**
 
ACȚIUNI ÎNTREPRINSE DE POLIȚIȘTII BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR
 
În perioada 18 – 23 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au desfășurat au desfășurat activități de prevenire și de combatere a faptelor ilegale îndreptate împotriva animalelor, precum și pentru asigurarea respectării de către deținătorii acestora a normelor legale incidente.
 
Astfel, în perioada menționată s-au efectuat verificări la deținătorii de animale, care au condus la aplicarea a 50 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25.000 de lei, dintre care 31 pentru încălcări aduse O.U.G.  nr. 155/2001 pentru aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, 14 în conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor, iar alte 5 pentru alte abateri.
 
Verificările au vizat 61 de deținători de animale, precum și 3 ferme de caprine, ovine și bovine.
 
De asemenea, au fost identificate  20 de U.A.T. uri precum și autoritatea deliberativă locală cu atribuții în ceea ce privește gestionarea animalelor față de care s-a dispus emiterea ordinului de plasare în adăpost a animalelor în stare de pericol, circumscrise prevederilor O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, respectiv  art. 24^3 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, față de care se vor lua măsuri legale.
 
**fotografii atașate
 
**
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Turda au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 49 de ani, din comuna Viișoara, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Acesta a fost depistat de polițiști în data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 05.00, după ce a condus o autoutilitară pe DN75, în localitatea Mihai Viteazu, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, respectiv ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat un cap de pod, ulterior fiind proiectat în gardul unui imobil.
 
La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.
 
**
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ÎN COMUNA APAHIDA
 
La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat pe DN16, în localitatea Apahida, un bărbat de 42 de ani, care conducea autoturismul sub influența alcoolului, respectiv 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
***
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii