Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

ro

22 Apr, 2024 15:12 248 Marime text
Nr. 294 din 22 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 299 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.355 de lei.
În cadrul celor 41 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 118 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Dintre permisele de conducere reținute, 15 au fost ca urmare a depășirii vitezei cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală, și alte 3 ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cu valori ce atrag răspunderea contravențională, sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor s-a realizat cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au legitimat 1.029 de persoane, au verificat 770 de autovehicule și au efectuat 343 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 488 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei, dintre care 405 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 78 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Acțiuni ale polițiștilor piteșteni
 
 
În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, desfășurând atât acțiuni proprii, cât și în sistem integrat, la manifestările ocazionate de ,,Simfonia Lalelelor”, sărbătoarea emblematică a municipiului Pitești.
În ultimele 24 de ore, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe drumurile aflate în competență și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, polițiștii rutieri piteșteni au constatat 68 de abateri la regimul rutier ce au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 10.620 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 5 permise de conducere (4 viteză și 1 alcool) și retragere a unui certificat de înmatriculare (valabilitate I.T.P. expirată).
Dintre acestea, 31 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, 9 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță sau a dispozitivelor speciale de retenție pentru copoo, 4 ca urmare a unor opriri sau staționări neregulamentare.
De asemenenea, tot în ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.450 de lei.
Dintre sancțiunile aplicate, 33, în valoare de 1.150 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, iar 38, în valoare de 3.300 de lei, au fost privind circulația pe drumurile publice.
Poliţiştii piteșteni continuă acţiunile pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, în special a celor săvârșite prin însușirea pe nedrept și prin nesocotirea încrederii, asigurarea ordinii publice, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemple:
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Pitești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65 B, pe un sector de drum cu limita legală de 70 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h (cu 61 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Câmpulung, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73, pe raza orașului Stâlpeni, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 de km/h (cu 61 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Activităţi  de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au finalizat verificările privind transportul de material lemnos, efectuat de către un tânăr de 22 de ani, din Mihăești, ce nu are calitatea de transportator autorizat pentru acestă activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 17 aprilie 2023- 12 aprilie 2024, cel în cauză ar fi efectuat transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat un volum total ce depășește cu 19,22 mc volumul permis de normele legale transportatorilor neprofesioniști (respectiv peste limita de 20 m.c. pe an).
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art.19, alin.2, lit.c din Lg. 171/2010, rap. la art.12, alin 1, lit.o din Normele HG 497/2020, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a cantității de material lemnos transportată cu încălcarea normelor legale, respectiv 19,22 mc. material lemnos, cu o valoare de peste 10.000 de lei.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii