Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnare protocol de colaborare intre Primaria Sectorului 3 si Departamentul pentru IMM-uri,Mediul de Afaceri si Turism

ro

29 Nov, 2014 00:00 2451 Marime text
Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu si Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, au semnat în data de 16 octombrie 2014 un protocol de colaborare privind proiectul „Locuri de muncă pentru TINEri”.
Proiectul presupune integrarea tinerilor absolvenţi şi facilitarea accesului acestora la un loc de muncă în cadrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Pentru numărul locurilor de muncă nou create, fiecare societate înscrisă în proiect va primi subvenţie în cadrul schemei de ajutor de minimis „Locuri de muncă subvenţionate”.

„Vreau să felicit Guvernul României pentru această iniţiativă de angajare a tinerilor absolvenţi. Vin din mediul privat şi ştiu foarte bine care sunt dificultăţile întâmpinate în acest domeniu, care sunt acţiunile necesare pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri, dar şi procesul de angajare a tinerilor absolvenţi. Angajatorul are un beneficiu prin sprijinul financiar obţinut de la Guvern, iar angajatul la rândul lui are mai multe avantaje, printre care faptul că reuşeşte să se angajeze şi să dobândească experienţă. Primăria Sectorului 3 se alătură acestui proiect şi încurajează angajarea cât mai multor tineri absolvenţi din sectorul 3. Ne dorim să avem de asemenea o relaţie stânsă cu agenţii economici din sectorul 3, aşa încât să aducem şi sudul Capitalei la un grad de dezvoltare cât mai ridicat. Pentru că impactul cel mai mare îl are puterea exemplului, semnăm astăzi şi acorduri-cadru cu două firme din sectorul 3 ”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

„Ne aflăm astăzi într-un moment special, şi anume semnarea unui acord de colaborare cu Primăria Sectorului 3, pentru un program al locurilor de muncă subvenţionate. Se vor semna şi o serie de acorduri de colaborare cu firme din sectorul 3. Am avut o întâlnire preliminară cu aceste firme; mă bucur să văd că sunt antreprenori tineri, mă bucur să văd că unele firme au venit alături de absolvenţii pe care i-au angajat sau urmează să îi angajeze. La nivel naţional, am pus la dispoziţie din fonduri europene 40 de milioane de euro pentru susţinerea a aproximativ 6500 de locuri de muncă subvenţionate pentru absolvenţii 2014. Este vorba atât de absolvenţii cu studii medii, care vor primi o subvenţie netă lunară de 900 de lei, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, cât şi de absolvenţii de facultate care vor primi o subvenţie netă de 1300 lei, subvenţii la care se adaugă şi contribuţia angajatorului”, a declarat Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu.

Protocolul de colaborare privind proiectul „Locuri de muncă pentru TINEri” are ca obiectiv creşterea gradului de ocupare a tinerilor absolvenţi şi creşterea adaptabilităţii acestora la primul loc de muncă după absolvire. Acesta se integrează în obiectivele POSDRU 2007-2013 şi vizează dezvoltarea capitalului uman.
Prin semnarea acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va promova, atât în cadrul instituţiei, cât şi la propriile evenimente, informaţii cu privire la proiect şi va facilita admiterea tinerilor absolvenţi pe piaţa locurilor de muncă din cadrul întreprinderilor din sectorul 3.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii