Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

ro

23 Apr, 2024 17:00 658 Marime text
 
 
  • Ioana Ancuța Popoviciu judecă celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza miercuri, 24 aprilie 2024, sesizarea Inspecției Judiciare privind propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, din cadrul Judecătoriei Mangalia, până la finalizarea procedurilor disciplinare.
 
Ședința este programată pentru ora 11.00. Termenul de azi este al doilea.
 
Ioana Ancuța Popoviciu judecă dosarul în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Recent, Popoviciu a formulat o cerere de abținere de la judecarea dosarului, însă solicitarea i-a fost respinsă.
 
Decizia este fără cale de atac!
 
Noul termen de judecată în dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru data de 9 mai 2024, ora 10.00.
 
Amimntim că, la data de 16 aprilie 2024, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit ca prim termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență.
 
Tot la data de 16 aprilie 2024 a fost comunicată către judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.
 
La data de 17 aprilie 2024 a fost înregistrată cererea judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.
 
La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00.
 
Sesizarea Inspecției Judiciare vine după ce la un termen trecut judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 
Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai
Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

 
Exclusiv!
Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii