Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea141 LIVE TEXT. Slujbă de pomenire la mormântul lui Constantin Sarry, oficiată de Starețul Mănăstirii Dervent (galerie foto)

ro

23 Nov, 2019 10:05 5607 Marime text

Începând cu ora 10, la Cimitirul Central din Constanța are loc o slujbă de pomenire a unuia din ctitorii și putem spune fondatorul presei moderne dobrogene, Constantin N. Sarry, născut în același an în care Dobrogea se întorcea la patria mamă, în 1878, cel ce a luptat pentru o presă independentă, dedicată culturii și literaturii, închinând tot ceea ce a scris Dobrogei și dobrogenilor în cei peste 40 de ani de presă, „Dobrogea Jună” fiind publicația sa de suflet.

Se va ține un moment de reculegere în memoria acestui spirit încă viu al presei dobrogene. Slujba de pomenire va fi ținută de Pr. Arhim. Andrei Tudor, Starețul Mănăstirii Dervent.

UPDATE: La mormântul lui Constantin Sarry au fost depuse coroane de flori.

Este o slujbă intimă, la care participă istorici și apropiați. Printre cei prezenți se numără Aurelia Lăpușan, Mihnea Hagiu, Anton Traian Antoniadis, Ionuț Druche, Stoica Lascu.

UPDATE 2: Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a sosit la slujba de pomenire.

UPDATE 3: În momentul în care părintele a cântat veșnica pomenire, a început să plouă ușor.

UPDATE 4:  Aurelia Lăpușan: „Și-a găsit adăpost în București, la Tudor Arghezi, la Gala Galaction. Spunea așa - când voi muri, și voi muri, în cimitirul Constanța, acolo și numai acolo să mă îngropi".

"Acest ziar, Dobrogea Jună a fost o făclie vie în 40 de ani de existență. Toate i se datorează acestui om, născut în mai 1878, iar la 26 de ani și-a dorit să faca un ziar după convingerile lui mai ales civice", a mai spus Aurelia Lăpușan.


Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari