Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru ceaiuri care combat celulita

ro

30 Jul, 2014 00:00 1765 Marime text
Celulita reprezintă o problemă pentru majoritatea femeilor, indiferent de vârstă sau de greutate. Pentru a combate celulita, care apare mai ales pe şolduri, fese şi coapse, sportul şi dieta reprezintă factorii cei importanţi, dar şi cei mai la îndemână. Alături de sport şi dietă, ceaiurile diuretice, datorită proprietăţilor depurative, contribuie la eliminarea rapidă a depozitelor de grăsime.
 
Ceaiul verde, unul dintre inamicii celulitei, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la scăderea în greutate. Totodată, acesta are efecte antiinflamatorii, echilibrează nivelul colesterolului din sânge, elimină senzaţia de oboseală, reglează tensiunea arterială şi tonifică sistemul nervos. Ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua.
Un alt ceai care topeşte celulita este cel preparat din codiţe de cireşe, cu efect diuretic şi proprietăţi depurative. În acelaşi timp, ceaiul din codiţe de cireşe contribuie la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.
 
Ceaiul de păpădie are puternice efecte detoxifiante, diuretice, depurative, stimulând ficatul şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor. Păpădia conţine vitaminele A, B, C şi D, dar şi proteine, glucide, tanin şi acid cafeic. Nu trebuie consumate mai mult de două ceşti pe zi din acest ceai.
Un alt inamic al celulitei este ceaiul de lămâie, care contribuie la arderea grăsimilor şi la scăderea în greutate. Pentru preparare, se storc două lămâi într-un litru de apă. Lămâile rămase se taie bucăţele, apoi se adaugă în apă şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii